KHN: ‘Focus op maatregelen die écht effect hebben’

KHN: ‘Focus op maatregelen die écht effect hebben’

KHN reageert op de mogelijke coronamaatregelen, die het kabinet vrijdagavond 12 november gaat bekendmaken. Bronnen laten weten dat de horeca vanaf 13 november om 19.00 moet sluiten.


khn

KHN: “Net als jullie maken wij ons zorgen. Steeds meer zieke mensen. De zorg die vastloopt. Maar wij maken ons ook zorgen over het voortbestaan van horecabedrijven, onze leden. Te snel wordt er gesproken over nieuwe maatregelen in onze sector. In tijden van crisis moeten er juist beslissingen worden genomen op basis van feiten, cijfers en ratio. Feit is dat uit de laatste RIVM-cijfers blijkt dat maar 2,9% van de besmettingen uit de horeca komt. Zonder met vingers te wijzen: het aantal besmettingen thuis, op scholen en op het werk is vele malen hoger.”

Falend kabinetsbeleid

“De horeca heeft al te maken met een sluitingstijd van 00.00 uur en de verplichte controle op coronatoegangsbewijzen. Nieuwe maatregelen in de horeca, maakt dat hét verschil? We moeten ons focussen op maatregelen die écht resultaat opleveren: de boostercampagne, de uitbreiding van de zorgcapaciteit en waardering van zorgmedewerkers. Maatregelen die zo min mogelijk impact hebben op bedrijven, gezinnen en medewerkers. De rekening van het falende kabinetsbeleid mag niet opnieuw bij de horeca worden neergelegd”, aldus de branchevereniging.

Artikel delen