KHN: 'Open terrassen zónder restricties'

Tags: terras

KHN: 'Open terrassen zónder restricties'

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept het demissionaire kabinet op tot heropening van de terrassen zónder restricties op 28 april. Ook binnenruimtes moeten verantwoord open kunnen. Daarnaast plein de branchevereniging tot volledige heropening van de horeca voor 1 juni. KHN-voorzitter Robèr Willemsen aan het woord.

Terrassen open zonder restricties

heropening“Bij de aangekondigde versoepelingen per 28 april, wil KHN dat ondernemers zonder restricties kunnen opereren op het terras en dat ook de binnenruimten verantwoord worden opengesteld. De heropening van terrassen alleen is voor KHN onvoldoende”, aldus Willemsen.
 

Voluit kunnen ondernemen

Ingrediënten voor het heropeningsplan voor terrassen zijn volgens KHN ondernemen zonder restricties: geen eindtijd, geen maximumaantal personen per terras/per tafel, zoals ook beschreven in de KHN-horecaroutekaart. Om rendabel te kunnen exploiteren moeten ondernemers weer voluit kunnen ondernemen – zonder restricties - om zo te kunnen toewerken naar het herstel van de branche.

De komende dagen staan alle online-kanalen van Entree in het teken van de heropening. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Niet meer uit te leggen

“KHN pleit er daarom voor alle restricties op de terrassen – inclusief de geopperde sluitingstijd van 18:00 los te laten. Dit zorgt voor extra druk op handhaving na sluitingstijd, met alle gevolgen van dien. Bovendien is voor ondernemers juist de avond de grootste bron van inkomsten. Het is niet meer uit te leggen als gasten zich vervolgens na 18:00 verplaatsen naar parken, pleinen en straten met drank en eten uit de supermarkt, terwijl de horeca haar deuren weer moet sluiten.”

Voor 1 juni volledig open

heropning“Volgens KHN is het cruciaal dat er voor de komende weken een aangepast stappenplan komt, waarin duidelijk staat hoe de hele horeca nog voor 1 juni haar deuren weer kan openen. Hierbij moet voorop staan dat alle branches gelijkwaardig worden behandeld. KHN roept daarom op tot horeca brede versoepelingen, waarbij ook de eet- en drinkgelegenheden binnen hun deuren weer mogen openen en waarbij hotels ook weer zonder restricties kunnen exploiteren.”

Binnenruimtes

”Het OMT heeft de restaurants al eerder veilig bevonden en ook de eerste signalen van de fieldlabs zijn positief, dus de mogelijkheden zijn er. KHN roept daarom op te kijken naar het aantal personen per m2 voor horeca binnen. Dit is bij grootwinkelbedrijven nu de norm, dus dit zou ook voor de binnenruimte in de horeca moeten gelden. Het kabinet heeft beloofd de ruimte voor versoepeling eerlijk te verdelen onder de branches, dus KHN verwacht dat de input vanuit KHN wordt meegenomen in het openingsplan.”

Tags: 
Artikel delen