Als gevolg van het coronavirus hebben veel kleinschalige ondernemers in de voedselsector het moeilijk. De producten die zij normaal gesproken aan de horeca leveren, vinden geen afzet meer en horeca daarentegen kunnen hun voedselvoorraden lastig kwijt. Het platform Slow Food Nederland verzamelt adressen van lokale producenten, chefs, cateraars, horecagelegenheden en boerderijwinkels door het hele land, onderverdeeld per provincie. Het maakt lokale, vaak kleinschalige voedselondernemers vindbaar en stimuleert consumenten daarmee om lokaal boodschappen te doen. Juist nu.
Op de korte termijn geeft Slow Food Nederland een podium aan lokale makers. Tegelijkertijd, wordt op lange termijn een versnelde transitie mogelijk waarin een lokale, korte keten en kleinschalige manier van produceren een belangrijke rol gaat spelen in onze voedseltoekomst. Elke provincie in Nederland telt legio producenten, chefs, cateraars en horecagelegenheden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Inmiddels staan er ruim 300 adressen op Slow Food Nederland, waarvan niet alleen in en rondom de randstad, maar juist ook voor ondernemers in kleinere steden en dorpen daaromheen.