Leffe doneert maaltijden & 0.0 bier aan zorg

Tags: bier

Leffe doneert maaltijden & 0.0 bier aan zorg

Tijdens de kerstperiode overhandigt Leffe 1.100 maaltijden van sterrenchefs Hans Van Wolde van Brut 172 en Lionel Rigolet van Comme Chez Soi aan 4 ziekenhuizen in Nederland, België en Frankrijk. AB InBev, de brouwer van de Leffe abdijbieren, wil zo in de traditie van de abdij het zorgpersoneel bedanken en een hart onder de riem steken.  

Gebaar van waardering

Sinds de start van de COVID-19 crisis is de druk op de zorgverleners hoog. Dit zal ook tijdens de kerstperiode het geval zijn. Daarom wil Leffe het zorgpersoneel een hart onder de riem steken. Samen met Hans Van Wolde van Brut 172 en Lionel Rigolet van Comme Chez Soi  doneert Leffe kant-en-klare gerechten.

In Nederland Limburgse gehaktballetjes en een vegetarische variant, gemaakt met Leffe 0.0%. Deze lunchmaaltijden, 275 per ziekenhuis, worden met de Leffe truck afgeleverd in ziekenhuizen in Dinant (Centre Hospitalier Dinant op 18 december), Antwerpen (ZNA Jan Palfijn op 21 december), Valenciennes (Centre Hospitalier Valenciennes op 22 december 2020) en Rotterdam (Maasstad Ziekenhuis op 23 december).

Abdijtraditie

Jasper Kessels, Retaildirecteur bij Bierbrouwerij AB InBev: “Leffe is een abdijbier. Het past in de eeuwenlange abdijtraditie om zorg te dragen voor elkaar. De druk op de zorgverleners is dit jaar hoog geweest en is dat nog steeds. Het zorgpersoneel levert fantastisch werk en daarom willen we hen bedanken met een maaltijd van écht sterrenniveau."

"Het is een klein gebaar, maar juist in deze tijden hopen we dat zo’n gebaar het verschil kan maken voor de medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Uiteraard houden we aflevering van de van te voren gemaakte maaltijden rekening met alle COVID-19 maatregelen vanuit de overheid.”

De zorgsector verdient aandacht

Hans van Wolde, sterrenchef Brut 172 en oud-jury lid van Masterchef:  "Lekker eten is een moment van ontspanning en welverdiende verpozing. Met veel plezier steek ik het personeel in de ziekenhuizen zo een hart onder de riem. Zij geven al maanden het beste van zichzelf, dat doe ik op mijn manier nu graag voor hen terug. Door Limburgse gehaktballetjes en een vegetarische variant daarvan, voor hen klaar te maken. De zorgsector verdient deze aandacht en ik help graag mee om hen te ondersteunen."

leffe glas abdij boodschapLeffe Blond 0,0% en glas met boodschap van dankbaarheid

Naast de donatie van maaltijden aan 4 ziekenhuizen, schenkt Leffe ook ruim 28.000 flesjes alcoholvrij bier en 11.000 gepersonaliseerde Leffe glazen aan 147 ziekenhuizen en zorgeninstellingen in Nederland, België en Frankrijk. “Net als in de eerste COVID-19 golf hebben we contact opgenomen met verscheidene ziekenhuizen en zorginstellingen. Daardoor zullen we tijdens de kerstperiode ruim 28.000 flesjes Leffe 0,0% doneren. Als persoonlijk geschenk aan de zorgverleners zal Leffe eveneens 11.000 glazen doneren met een boodschap van dankbaarheid in gegraveerd”, zegt Kessels.

Steun bieden tijdens COVID-19

Voor brouwer AB InBev is dit een van de vele acties die ze op touw zet om de gemeenschap waarin ze actief is, te ondersteunen. De brouwer schonk eerder ook al ethanol, op basis van restalcohol uit haar niet-alcoholische bieren aan apothekers, maakte zelf handgels, doneerde 0.0% bier aan vrijwilligersorganisaties en steunt de Horeca op een structurele manier.

Sinds maart investeerde de brouwer al miljoenen euro’s in de horeca-sector, onder andere door huurkwijtschelding en het vervangen van aangebroken tanks met bier.

Tags: 
Artikel delen