De LocalApp® brengt horeca en bezoeker samen

Local Apps

De LocalApp® brengt horeca en bezoeker samen

Gasten die in een hotel of restaurant de QR-code scannen van LocalApp®, komen op een digitaal overzicht terecht met info over het hotel/restaurant, maar ook over hotspots en horecaplekken in de buurt. Handig voor gasten én ondernemers. Bezoekers kunnen in de LocalApp® bijvoorbeeld een reservering maken en communiceren via WhatsApp, en ondernemers kunnen er reserveringen beheren of communiceren met de gast. Ondernemers nemen tegen lage maandelijkse abonnementskosten de app af .

Relevante info

Als gasten de code scannen, komen ze op de door Local Mapps gemaakte web-omgeving in de huisstijl van het hotel of restaurant, met verschillende buttons die ze weer verwijzen naar onder andere de website van het hotel/restaurant, hotspots, de reserveringsapp, reviewsites, de socials en de WhatsApp-tool die ze in contact brengt met de zaak.

Gasten kunnen ook de menu’s checken én reserveren via de app, zonder de website of andere sites door te moeten spitten. “Alle relevante info is snel op de app te vinden", vertelt oprichter Shirley Nijman.

Gepersonaliseerde QR-code

LocalApp® is door horecaondernemers door het hele land te gebruiken, benadrukt Nijman. Ze legt uit hoe de app werkt: “Ondernemers nemen tegen lage maandelijkse abonnementskosten de app af. Ze ontvangen van ons een QR-code die ze zelf promoten waar en wanneer ze kunnen: bij de entree, op tafels, op hun socials, en op het menu."

"Als ze willen, maken we – tegen extra kosten – óók een gepersonaliseerde QR-code, op kleur en met bijvoorbeeld het logo van de zaak erin verwerkt. Die trekt natuurlijk veel meer aandacht dan een standaard QR-code.”

Meerdere restaurants werken er al mee

LocalApp® hoeft niet gedownload te worden, maar kan via de browser of een icoontje op de telefoon gebruikt worden. De app is op basis van full service, en naar eigen wens in te richten en makkelijk deelbaar via WhatsApp.

Nijman vertelt dat LocalApp® pas recent werd gelanceerd, maar dat verschillende restaurants er al mee werken: “Deze app geeft ondernemers meer inzicht, zodat ze beter kunnen sturen. Ze kunnen via data zien hoeveel mensen er kijken en welke informatie ze bekijken. Je kunt ook reserveringen beheren. Geen overbodige luxe in deze uitdagende tijden.”

Local Mapps

Nijman is de grondlegger van LocalApp®, een business die voortvloeide uit Local Mapps: een digitale citymap van Amsterdam (binnenkort ook beschikbaar voor Den Haag en Rotterdam). Ondernemers die een abonnement op de LocalApp® nemen en in de regio Amsterdam zitten, krijgen daar dan ook een LocalMapp (fysieke kaart) bij van de stad.

Lees verder onder de foto.

ADV - Local Mapps
Local Mapps in een hotel

Omdat met de tool talloze papieren plattegronden worden bespaard, kreeg Local Mapps de status van Green Key-leverancier.

Meer info? Mail naar info@localmapps.com

Artikel delen