Makro steunt horeca met de actie #bestelkerst

Makro steunt horeca met de actie #bestelkerst

Nu ook de restaurants in de hotels gesloten zijn is alles gericht op de kerst thuis. Veel mensen bestelden afgelopen maanden al eten bij lokale restaurants. Maar nu de lockdown sinds dinsdag van kracht is, blijkt dat een derde van de Nederlanders ook het kerstdiner online gaat bestellen dit jaar. Makro start met de actie #bestelkerst om de lokale horeca te steunen tijdens de feestdagen.

actie makro bestelkerstThuis kerst bestellen

De horeca heeft het zwaar. Alle horeca blijft dicht met de kerst en ook de restaurants in de hotels hebben moeten sluiten. Veel lokale restaurant boden al de gelegenheid om eten te bestellen om zo ‘thuis uit eten’ te gaan. Maar nu een week voor kerst zetten de restaurants volop in op ‘thuis kerst bestellen’.

Zo blijkt ook dat een derde van de Nederlanders het kerstdiner dit jaar online bij de lokale restaurants gaat bestellen. De populariteit van het thuis laten bezorgen van een kerstmenu groeit enorm.

Oproep restaurants om Kerstmenu's te delen

Om de lokale horeca te steunen tijdens kerst is Makro #bestelkerst als initiatief gestart. Hiermee worden restaurants opgeroepen om zich gratis aan te melden en hun kerstmenu’s te delen op bestelkerst.nl. Via dit landelijke platform kan er dan thuis kerst besteld worden bij deze lokale restaurants.

Dit jaar wordt het de grootse kerst thuis ooit. En met het #bestelkerst, een initiatief van Makro, wordt er bijgedragen aan de zichtbaarheid van de horeca en promotie van thuis kerst bestellen.

#bestelkerst lokale horecaDoe mee aan #bestelkerst

Er is dit jaar een nog grotere behoefte aan het thuis kerst bestellen. Horecaondernemers kunnen daarom gratis hun restaurant met kerstaanbod aanmelden en een groter bereik creëren voor hun kerstmenu’s.

‘Wij hebben ons aangemeld voor #bestelkerst om meer bereik te krijgen voor ons kerstmenu bij mensen die ons nog niet kennen’, vertelt Ewald van Doorn van De Mobiele Eetheid in Zevenaar.

Al 700 deelnemende restaurants

Op dit moment zijn er al ruim 700 restaurants met kerstmenu’s te vinden op bestelkerst.nl. Naar verwachting zullen de komende dagen er nog meer restaurants zich hierbij aansluiten en hun kerstmenu voor thuis aanbieden.

Op de hoogte blijven van nieuws in de horeca? Meld je aan voor de Entree nieuwsbrief.

Artikel delen