De nieuwe voorzitter van de Association of Food & Beverage Management (AFBM) is Marcha Workel, werkzaam bij Stayokay Ho(s)tels als regiomanager. Zij heeft de rol overgenomen van Aukje van Dongen. De AFBM is een netwerkvereniging voor horecaprofessionals die verantwoordelijk zijn voor eet- en drinkconcepten binnen hun organisatie en bestaat al bijna 35 jaar.
Naast een nieuwe voorzitter is ook bijna het hele bestuur nieuw:
“Professionalisering, naamsbekendheid en frisse wind” — daar zet Workel op in voor de komende jaren. Het nieuwe bestuur bouwt aan een vereniging die klaar is voor de toekomst. Workel: “De AFBM is een platform waar F&B-professionals elkaar ontmoeten, maar ook van elkaar leren om verder te groeien in hun vak. We richten ons de komende tijd op het vergroten van het ledenbestand en op het organiseren van sterke bijeenkomsten."
"Daarnaast ligt de focus op het aangaan van nieuwe strategische samenwerkingen met partners die de vereniging kunnen versterken. We zijn erg blij en trots op onze partners. Ze steunen ons het hele jaar door bij verschillende evenementen, maar komen ook vaak met leuke initiatieven.”
Naast de nieuwe initiatieven is het bestuur ook druk bezig om de vereniging toekomstbestendig te maken. “Door een nieuwe identiteit, frisse branding, actieve aanwezigheid op social media en verdere digitalisering bewegen we mee met de tijd.” Daarnaast is volgend jaar het 7e lustrumjaar van de AFBM. Het belooft een bijzonder én inspirerend jaar te worden voor de vereniging.
De Association of Food & Beverage Management is al bijna 35 jaar hét netwerk voor F&B-professionals in Nederland. De vereniging biedt een platform voor kennisdeling, ontmoeting, inspiratie en persoonlijke ontwikkeling, en verbindt professionals uit uiteenlopende hospitalitysectoren.