Terugblik op de zonnige terrasheropening

Tags: terras

Terugblik op de zonnige terrasheropening

Lang keken ondernemers uit naar de terrasopening. Gisteren was het dan zo ver. We blikken terug met Marco van Velthooven, eigenaar van onder andere Meddens en Rex in Hilversum. “Ik ben blij dat er weer wat kan.”

Tekst: Iris Kranenburg
Hoe leefde je naar de openingsdag toe?
”Ik keek er al zo lang naar uit. We zijn zo lang dicht geweest dat alles al klaarstond. De menukaarten, de kassasystemen. Werkt alles? Komen de bonnen goed uit de printer? Ja, best spannend was het. Bij Rex, een van mijn zaken, hebben we nog wat aanpassingen aan het interieur gedaan en de menukaart aangepast. We hebben de tijd tijdens de lockdown zeker goed benut. ”

Had je vooraf veel reserveringen?
”Ja, maar we willen ook een deel open houden voor inloop. Als een tweetje dat een blok van 12.00 tot 14.00 reserveert en om 13.30 al weg is, zouden we een half uur met een lege tafel zitten. Door met inloop te werken, en dus aan de deur te laten reserveren en de gegevens via een QR-code achter te laten, kunnen we nog het maximale eruit halen.”

En hoe was de dag zelf?
”Twee van mijn zes zaken zijn nu open: Meddens en Rex. Gisteren liep ik de hele dag tussen deze twee terrassen. Ze zaten allebei continu zo goed als vol. Heerlijk om weer die beweging te zien en het gevoel te hebben dat de samenleving weer een beetje opent. Ook in de winkelstraat. Ik vond het heel bijzonder dat mensen dan ons terras kozen om dit bijzondere moment mee te maken. Gasten waren superenthousiast. Alles ging op rolletjes en verliep soepel. Het weer hielp natuurlijk ook mee. Iedereen was vrolijk en er werd volop besteld vanaf 12.00 uur. Normaal gesproken worden er rond dat tijdstip geen cocktails besteld, maar gebeurt dat pas vanaf 17.00. Dat was gisteren wel even anders! Er werd duidelijk meer gedronken dan op een normale dag. Dit hoorde ik ook terug van andere ondernemers. Ook zij waren blij dat er weer wat kan.”

Hoe ga je nu verder?
”Natuurlijk klagen ondernemers dat maximaal vijftig personen op het terras en binnen dicht niet genoeg is. Dat was ook mijn eerste reactie na de persconferentie: wat schieten we ermee op? Maar we kunnen er niks aan veranderen en het is wat het is. Zodra er meer versoepelingen mogelijk zijn en we ook weer binnen gasten mogen ontvangen verwacht ik heel snel herstel. Mensen willen echt heel graag.”

Hoe staan de terrassen er vandaag voor?
”Na de zonnige dag gisteren, is het vandaag tien graden en bewolkt. Ja, er zitten wel wat tafeltjes gelukkig. De weersvoorspellingen zijn niet heel gunstig, maar wij blijven gewoon open om gasten met open armen te ontvangen!”

 

Tags: 
Artikel delen