Marijke Vuik nieuwe KHN-voorzitter en opvolger van Robèr Willemsen

Marijke Vujik
Tags: khn

Marijke Vuik nieuwe KHN-voorzitter en opvolger van Robèr Willemsen

Op maandag 7 maart treedt Robèr Willemsen na zeven jaar af als voorzitter van KHN. Hij wordt opgevolgd door Marijke Vuik, eigenaar van onder andere biercafé Doerak en Café het Klooster in Delft, en bierwinkel Hoptic in Delft. Ook was zij tot voorkort D66-raadslid in Delft. Wat is de achtergrond van Vuik én hoe blikt Willemsen terug op zijn tijd als voorzitter? “Het is tijd voor KHN om een andere weg in de slaan.”

Tekst: redactie Entree Magazine

Nog een kleine week voordat Robèr Willemsen het stokje als KHN-voorzitter overdraagt aan Marijke Vuik. De horecavrouw is eigenaar van twee cafés in Delft: biercafé Durak en Café het Klooster én van twee bierwinkels. Bovendien was zij tot voorkort D66-raadslid. Die functie zegde ze op in verband met haar nieuwe functie als KHN-voorzitter.

CV Marijke Vuik

2005 - heden Oprichter / eigenaar Biercafe Doerak
2012 - heden Oprichter / eigenaar Hoptic (bierwinkel)
2017 - heden Eigenaar Café het Klooster
2012 - 2019 Oprichter / Eigenaar Flink Gegist (bierwinkel)
2021 - 2023 Campagneleider D66 Delft GR 2022

Veel impact

Terug naar aftredend voorzitter Willemsen. Hij zegt in een afscheidsvideo: "Ik ga het werk missen, het is een groot onderdeel van mijn leven geweest." De laatste jaren hebben veel impact gehad, vertelt hij. "Het waren zware en moeilijke tijden, maar ik heb ook veel genoten. En ben ook trots op passie en veerkracht die ik heb gezien. Dat gaf me energie om door te gaan."

'Ik ben trots op hoe we uit de crisis zijn gekomen'

Hij vervolgt: "We hebben veel inspanningen geleverd met de branche. En ik ben trots op hoe we uit de crisis zijn gekomen. Natuurlijk zijn er nog veel uitdagingen, maar de passie waarmee alles gebeurt is garantie op succes."

Tijd voor andere weg

Volgens Willemsen is het tijd voor een nieuwe voorzitter. "Voor KHN is het ook tijd om een andere weg in te slaan, tijden zijn veranderd. Marijke Vuik is de ideale kandidaat. Graag wil ik afsluiten door te zeggen hoe trots ik ben op jullie als branche en dat met veel plezier de belangen heb verdedigd. Bedankt voor vertrouwen.”

Eerder sprak Entree met Willemsen over zijn tijd als KHN-voorzitter. “Het is zeven dagen in de week geleefd worden en daarnaast ben ik ook een publiek figuur geworden. Iedereen mag wat vinden van je en in Nederland vindt men dat ook, dus dat brengt een bepaalde druk met zich mee. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn gezin en voor de mensen in mijn bedrijven.” Over de toekomstplannen zei hij te willen groeien met zijn horecabedrijven. Op dit moment heeft hij er acht. Lees hier het hele interview.

Artikel delen