Masterclass Robbert Peek: Zo kun je een failliet restaurant doorstarten

Masterclass Horecazaak doorstarten

Masterclass Robbert Peek: Zo kun je een failliet restaurant doorstarten

Faillissement-specialist en restauranthouder Robbert Peek verwacht een 'hete winter en een koud voorjaar' met een storm aan faillissementen in de horeca. "Ik verwacht in 2023 een stijging van meer dan 50 procent van het aantal faillissementen." Het aantal faillissementen lag in juni en juli 2022 al 17% hoger dan in dezelfde maanden vorig jaar en in augustus 2022 zelfs 34% hoger.

Masterclass: Hoe kun je als ondernemer doorstarten met een failliet restaurant

Robbert Peek heeft een speciale masterclass ontwikkeld hoe je als ondernemer kunt doorstarten met een failliet restaurant. Robbert Peek spreekt uit ervaring; hij kocht in 2020 tijdens de eerste lockdown het failliete Zilte Zoen in Bergen aan Zee en startte het door. Nu twee jaar later draait het als een trein en… zonder schulden.

Een restaurant doorstarten doe je niet zomaar. Aan de ene kant is het een enorme kans om het restaurant weer nieuw leven in te blazen. En aan de andere kant kleven er veel risico’s aan. Het is het afwegen van een zeer lage koopprijs tegen de snelheid die geboden is bij een doorstart. De masterclass is bedoeld om ervoor te zorgen dat een ondernemer een succesvolle doorstart kan doen, want zegt Peek "als je een kans wilt pakken zorg dan dat je er klaar voor bent".

Doorstart.nl_1 Doorstart.nl_2

Bestel hier je tickets

Bestel via onderstaande button tickets met korting voor de masterclass "Doorstart van een failliet restaurant".

Bestel hier je ticket

'hete winter en een koud voorjaar'

Peek verwacht een 'hete winter en een koud voorjaar' voor veel horecaondernemers. Peek baseert zijn voorspelling op berichten van het CBS maar ook op basis van de tendens die hij ziet op zijn platform: www.doorstart.nl. De branche waarin hij werkzaam, Peek is naast restauranthouder ook insolventiespecialist, voorspelt eenzelfde stijging. Uit de contacten met de bijzonder beheer afdelingen van alle handelsbanken blijkt een sterke toename sinds het stopzetten van de Corona steun per 1 april.

Masterclass gericht op horecaondernemers

Het is een intensieve masterclass, helemaal gericht op horecaondernemers. De eerste masterclass is op maandag 24 oktober in Amsterdam van 13-18 uur en wordt gehouden bij REM. De masterclass behandelt alle aspecten die komen kijken bij een doorstart zoals het vinden van een geschikt faillissement, het contact met de curator, het huurcontract, de overname of afkoop van brouwerij verplichtingen, hoe bepaal je de waarde van de inventaris, welke personeelsleden kunnen worden overgenomen, welke vergunningen zijn vereist, het opstelling van een bieding en ook behandelt hij hoe het zit met goodwill bij een faillissement. Daarnaast de nodige inhoudelijke kennis en veel praktische tips zoals de '10 valkuilen bij een doorstart' en de '10 beste tips voor een succesvolle doorstart'.

De kosten voor de masterclass zijn 395 euro; lezers van Entree krijgen een speciale korting van € 50 euro. De masterclass is bedoeld voor horeca ondernemers, restauranteigenaren en horecaketens die willen uitbreiden en OG-eigenaren (waarvan de huurder mogelijk failliet gaat).

Bestel hier je ticket

Robbert PeekAchtergrond Robbert Peek

Robbert Peek is insolventiespecialist en gespecialiseerd in het aan- en verkopen van noodlijdende bedrijven, hij is oprichter van het platform doorstart.nl en startte in 2020 een failliet restaurant door (nu www.ziltbaz.nl). Peek geeft al langer cursussen over insolventie en het doorstarten van een failliet bedrijf aan accountants en de bijzonder beheer afdelingen van banken. Peek geeft bevlogen les in begrijpelijke taal.

‘Gezien mijn eigen ervaring met het doorstarten van een restaurant heb ik de belangrijkste punten nu samengevat in de nieuwe masterclass voor horecaondernemers. Deze kennis is belangrijk voor horecaondernemers die kansen zoeken. Het is al treurig genoeg als een restaurant wegens faillissement moet stoppen. Na een doorstart is er weer hoop zowel voor de gasten als het personeel’.

Artikel delen