Bewaak en verbeter je rendement met Horeko

Bewaak en verbeter je rendement met Horeko

“Sinds we met Horeko werken, zijn we ruim 2% gestegen in bruto winstmarge.” De afgelopen ruim 20 jaar hebben Alko en Annemarie Tolner continu gewerkt aan en geïnvesteerd in hun zaak, het Prins Mauritshuis. Horeko betekent voor hen structuur en grip op het rendement.

 

Horeko voelde gelijk goed

Al jaren werken en bouwen Annemarie en Alko aan hun Prins Mauritshuis. De zaak is een begrip in en ver buiten Blokzijl, maar toch zat het rendement niet lekker. “Je denkt na 18 jaar, het gaat allemaal wel goed. Onze omzet bleef stijgen, maar onze marge die daalde steeds verder. Het was ook altijd een gegoochel wat de verkoopprijzen moesten zijn. Op advies van Ton Lenting hebben we toen naar Horeko gekeken en dat voelde gelijk goed.”

Dat jaar zijn ze begonnen met de totaaloplossing van Horeko – zowel Kitchen Manager als Employee Manager. “In het begin spartelden de mensen hier wel een beetje tegen, want het is best een karwei om alles in Horeko te zetten. Toen pas merkten we echt dat we bepaalde zaken gewoon niet goed voor elkaar hadden.” De eerste tijd was het nog wel puzzelen met gegevens invoeren in het systeem en goed uitkomen met de marge. Inmiddels loopt het zo soepel dat ook de chefs niets anders meer willen. Alles staat in het systeem en zodoende kan iedereen de gerechten hetzelfde maken. “Dat was voorheen wel anders!”

Horeko geeft controle over rendement

“Sinds we met Horeko zijn begonnen, zijn we ruim 2% gestegen in bruto winstmarge.” En dat is een team effort. Want de chefs nemen hierin hun verantwoordelijkheid. In het dashboard kan je in 1 oogopslag zien waar de knelpunten liggen, hoe het staat met de ingrediëntprijzen en of er margeproblemen zijn. “We hebben in het systeem ingezet op 74% marge en daar moeten ze zich aan houden. Natuurlijk zijn er 1 of 2 gerechten die daaronder komen, maar verder komt alles nu goed uit.”

Meer informatie over de software en natuurlijk het complete verhaal van Annemarie vind je onze site. Onze specialisten zitten klaar om tijdens een online meeting Horeko aan je te laten zien. Maak direct een afspraak in de agenda op een moment dat het jou uitkomt en ze laten zien wat het systeem in jouw zaak kan betekenen.

Artikel delen