Na vier jaar nemen Mieke Rijnbeek en Jouke-Piet Drijfhout afscheid van De Slotplaats in Bakkeveen. Het duo, dat bekendstaat om hun seizoensgebonden keuken en duurzame visie op gastronomie, kondigt aan per eind 2025 een nieuwe koers te varen.
Foto: Jouke-Piet Drijfhout en Mieke Rijnbeek
Sinds hun start in 2021 gaven Rijnbeek en Drijfhout een eigentijdse invulling aan het horecagedeelte van het landgoed van Natuurmonumenten. Ze creëerden een plek waar natuur, smaak en bewustzijn centraal stonden, en werkten nauw samen met lokale producenten en makers.
Hoewel De Slotplaats aanvankelijk de ideale locatie leek voor hun plannen, bleek de samenwerking met Natuurmonumenten in de praktijk uitdagend. “Om écht te kunnen groeien en bloeien, werken wij het liefst vanuit ons gevoel. Dat gevoel vertelt ons dat het tijd is om verder te gaan”, aldus het tweetal.
Het restaurant blijft geopend tot en met 21 december 2025. In die periode blijven Rijnbeek en Drijfhout zich met dezelfde toewijding inzetten voor hun gasten. Ondertussen kijken ze vooruit naar een toekomst waarin ze hun ideeën over duurzame gastronomie in volledige vrijheid kunnen vormgeven, op een nieuwe plek die nog gevonden moet worden.
Natuurmonumenten laat weten binnenkort een procedure te starten voor de werving van een nieuwe uitbater voor De Slotplaats.