Mike Boks wordt de nieuwe General Manager van STACH

STACH General Manager

Mike Boks wordt de nieuwe General Manager van STACH

Mike Boks treedt per 1 januari 2023 aan als nieuwe General Manager van STACH. Hij neemt het stokje over van Stach Schaberg, oprichter van STACH. Schaberg blijft als adviseur betrokken bij Vermaat. Vermaat voegde in 2019 STACH toe aan haar portfolio en hielp de keten groeien. De komst van Boks zal deze groei verder bevorderen.

In 2011 opende Stach Schaberg (links op openingsbeeld) zijn eigen New Yorkse deli op de hoek van de Van Woustraat en de Pieter Aertszstraat in de Pijp in Amsterdam. Al snel breidde hij uit in Amsterdam maar ook naar andere steden. Acht jaar en 19 vestigingen later nam food-serviceondernemer Vermaat de formule over om die groei nóg meer te bevorderen. Nog steeds onder leiding van Schaberg, maar aangevuld met de expertise van het gevestigde horecabedrijf.

Consistente groei

In drie jaar tijd kwamen er 15 STACH-winkels bij: niet alleen op de hoek van een straat in de randstad maar ook in Groningen, in verschillende bedrijfspanden en in Lounge 4 van Schiphol. Met de komst van Mike Boks zet Vermaat die groei door. Boks werkte in marketing en sales bij Heineken en is nu nog Head of F&B bij Schiphol. Deze waardevolle ervaring neemt hij mee naar Vermaat om STACH consistent te laten groeien.

Mike Boks (rechts op openingsbeeld): “STACH is een prachtig merk met enorm veel potentie. Ik wil het laten groeien binnen én buiten Vermaat. Deze positie als General Manager van STACH is voor mij een uitgelezen kans om samen met een jonge en energieke organisatie te kunnen ondernemen en van STACH een nóg sterkere love brand te maken dan het al is. Dat wil ik doen vanuit de kracht die STACH de afgelopen jaren heeft ontwikkeld: het bieden van verrassend, lekker en gezond eten en drinken voor ieder moment van de dag.”

De behoefte van de gast als uitgangspunt

Stach Schaberg, oprichter van STACH, blijft betrokken als adviseur van de formule en van Vermaat. “Het voelt als mijn kindje en dat zal het altijd blijven”, zegt Schaberg. “Ik heb elf jaar aan het roer gestaan: de eerste acht jaar zelf en daarna met hulp van Vermaat als gevestigde partij. Dat bracht veel rust, structuur en stabiliteit, voor het bedrijf maar ook voor mezelf. In die tijd is STACH enorm gegroeid. Nu is de tijd aangebroken om STACH nóg verder te laten groeien met een opvolger die de wereld met een frisse blik bekijkt. Ik heb er alle vertrouwen in dat Mike de formule kan doorontwikkelen met de behoeften van onze gast als uitgangspunt.”

Over Vermaat

Vermaat is een food-serviceondernemer in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Met een team van creatieve, culinaire professionals werkt het bedrijf aan oplossingen voor de horeca, catering- en retailmarkt. Vermaat heeft zich sinds 1978 ontwikkeld van delicatessenwinkel tot de toonzetter in de wereld van eten en drinken. De no-nonsense mentaliteit en focus op continuïteit vormen de basis, waarmee Vermaat met frisse blik de dynamische wereld van nu binnenstapt.

Artikel delen