Mise en Place vraagt faillissement aan

Mise en Place vraagt faillissement aan

Het bekende horeca-uitzendbureau Mise en Place, dat al sinds 1994 bestaat en actief is in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk, heeft faillissement aangevraagd. Bekijk onder dit bericht de mededeling van managing director Hubert Ummels en oprichter Charles van Goch.

 

“Mise en Place is zwaar getroffen door de huidige crisis ten gevolge van COVID-19”, aldus managing director Hubert Ummels. “Onze gastvrije horecatalenten kunnen alleen aan de slag, als grote groepen mensen bij elkaar komen. Als gevolg van de huidige maatregelen hebben wij onze omzet in zijn geheel zien wegvallen. We hebben keihard gewerkt en naar mogelijkheden gezocht, waaronder het inzetten van medewerkers in distributiecentra en bij online supermarkten. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat opgeleverd. Dit was niet afdoende om onze zware overheadkosten te dragen, en de overheidsmaatregelen zijn niet toereikend om deze periode met nauwelijks omzet te kunnen overbruggen. Gisteren hebben we de salarissen van onze studenten betaald. Vandaag valt met pijn in ons hart het doek.”
 

Goed afwikkelen

Oprichter Chales van Goch vervolgt: “We zijn ons er ten zeerste van bewust dat deze zware en moeilijke beslissing effect heeft op veel mensen om ons heen, in de eerste plaats onze collega’s. Ook onze opdrachtgevers en leveranciers, waarmee we in veel gevallen al meer dan 25 jaar samenwerken, worden geraakt. We gaan onze uiterste best doen om te zorgen dat alles voor deze partijen goed wordt afgewikkeld. Daarnaast ligt onze prioriteit ook bij de andere bedrijven die onderdeel van uitmaken van de Mise en Place groep, om deze door deze crisis heen te loodsen.”

 

Sinds 1994

 

Wat begon als een studentengrap in een klein campuskamertje op de hotelschool, groeide sinds 1994 uit tot het Mise en Place van vandaag. Internationaal is de Mise en Place groep actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk, met ruim 9.500 (flex)medewerkers en diverse ondernemingen zoals Staffable Payroll, Servicecenter 4Hospitality, Mise en Place en Q-staff.  

 

 

 

Tags: 
Artikel delen