Start 16de seizoen luchtballonnenrestaurant

Start 16de seizoen luchtballonnenrestaurant

Elk jaar tussen april en oktober kunnen mensen een plekje bemachtigen voor een sterrendiner in het zwevende restaurant van SVH Meesterkok Angélique Schmeinck: CuliAir. Varend over Nederland serveert Angélique haar gasten een spectaculair 5-gangen diner, waarbij ze gebruik maakt van de warmte van de ballon.

Deze maand gaat het 16de seizoen van het enige luchtballonrestaurant te wereld van start.  In de ballon is plaats voor 14 gasten die tijdens een onvergetelijke vaart letterlijk en figuurlijk op hoog niveau genieten. Hoog in de lucht wordt er live gekookt en ervaren de gasten het sensatie van de luchtballon als heteluchtoven in de speciaal hiervoor uitgeruste luchtballon. Wat dacht je bijvoorbeeld van luchtballon gegaarde Schotse kreeft, wilde zeebaars met asperges of landhoen met cantharellen. Zomaar een greep uit een van de vele exquise gerechten die Angelique bereidt in haar unieke zwevende restaurant. Uiteraard altijd in combinatie met een sublieme wijn.

Hoogstandjes
Naast CuliAir vertoont Angélique nog meer culinair-creatieve hoogstandjes. Met haar concept het Eetbaar Schilderij weet ze tijdens evenementen, diners, festivals of inspiratiesessies alle zintuigen van de gasten te prikkelen. Voor hun ogen onstaat een eetbaar kunstwerk waar de lekkerste smaken, teksturen en kleuren samenkomen. Ook als fotograaf heeft Angélique volledig haar eigen stijl ontwikkeld. De basis van haar fotografie is altijd een een puur ingrediënt, vaak met een surrealistische of humoristische touch. In haar Culinaire Galerie in Velp zoekt Angélique haar culinaire en creatieve grenzen op tijdens speciale Art & Eat Smaakexposities. Hier vertelt zij de verhalen achter een ingredient en proeven de gasten haar interpretatie hiervan temidden van de expositie waar deze ingredienten de hoofdrol spelen. Humor, verwondering en avontuur zijn hierbij de toverwoorden. Ook verhuurt zij deze unieke locatie voor events, bijeenkomsten, vergaderingen of brainstormsessies. 

Over Angelique Schmeinck
Nederland kent slechts twee vrouwelijke SVH meesterkoks, Angélique Schmeinck is er één van. Ze kookt, schrijft, fotografeert, vermaakt, verrast en verbluft. Een culinaire ontmoeting met deze veelzijdige creatieveling vergeet je niet snel. Angélique prikkelt bij alles wat ze doet al je zintuigen op een ongekende manier. Angélique is o.a. bekend van haar kookprogramma’s op TV en haar prijswinnende Smaakvrienden-boeken, als smaakmaker tijdens events en inspirator op het gebied van smaak. 

Artikel delen