Twee resto's in Den Haag onder toezicht NVWA

Twee resto's in Den Haag onder toezicht NVWA

Twee restaurants in Den Haag staan onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het gaat om restaurant Carmil en om Rotishop Amira. Beide zaken gaan 'niet juist om met voedsel', blijkt uit inspecties van de keuringsdienst.

Wat er precies mis is, wil een woordvoerder van de NVWA niet zeggen, schrijft Omroep West. "Meer details kunnen we niet geven, dit is geen openbare informatie", zegt hij tegen Omroep West. "Maar meestal gaat het in dit soort gevallen erom dat de temperatuur van het eten niet goed is. Dingen worden niet koud of juist niet warm genoeg bewaard, dan krijg je bacteriegroei. Dat is een risico."

Al eerder problemen
Als een restaurant onder verschept toezicht komt te staan, zijn er al eerder problemen geconstateerd. "Voor het zover komt, moet je eerst in twee jaar tijd drie keer een boete hebben gekregen. Dan komen er inspecties en gesprekken met zo'n bedrijf. Verscherpte toezicht duurt acht maanden en in die tijd komen we geregeld langs om te kijken of alles in orde is en blijft", aldus de woordvoerder van NVWA.

Gesloten
Vorig jaar kwam het beroemde Haagse restaurant Garoeda onder verschept toezicht te staan. Het Indonesische restaurant werd zelfs een tijdje gesloten op last van de NVWA. Daarna is het restaurant weer geopend omdat de keuken als 'goed' werd beoordeeld. Wel zijn er bij dat restaurant nog steeds 'verbeterpunten', zegt de woordvoerder van de NVWA.

Artikel delen