10x vegan innovatie op Gastvrij R’dam

Tags: vega(n)

10x vegan innovatie op Gastvrij R’dam

Dit jaar heeft Gastvrij Rotterdam veel aandacht aan veganisme besteed. Op het Vegan Taste Lab, georganiseerd door ProVeg, de organisatie die zich inzet voor plantaardige voeding, lieten tientallen exposanten horecaondernemers kennis maken met hun vegan producten. We hebben een paar op een rijtje gezet.

1.Vegan kaviaar van Tzar Delicates
Tzar Delicates heeft naast het assortiment aan kaviaar, een veganistische kaviaar ontwikkeld. Deze kaviaar zijn pareltjes op basis van zeewier. De pareltjes zouden gebruikt kunnen worden bij veganistische sushi, in salades en als voedseldecoratie.

2. Vegan bacon van Vegan JunkStar
Naast vegan sausen, zoals cocktailsaus, knoflooksaus en truffelsaus, heeft Vegan JunkStar een vegetarische bacon ontwikkeld. Zeker te combineren met de plantaardige sausen.

3. Vers deeg op rol van Tante Fanny
Veganisten kennen Tante Fanny waarschijnlijk van de plantaardige bladerdeeg in de supermarkt. Maar vanaf nu levert Tante Fanny ook zoete en hartige vegan deeghapjes aan restaurants.

4. Brioche vegan witte bol van Market Food Group
Brioche is een zoet brood waar dierlijke producten zoals melk inzit. Mike Onasse, boulanger bij de Market Food Group, heeft een vegan vorm weten te ontwikkelen.

5. Coconut apple pudding van Nature’s Charm
Nature’s Charm haalt het beste uit kokosnoten en produceert producten, zoals slagroom en kokosmelk, met plantaardige producten. Nu heeft Nature’s Charm ook een plantaardige pudding ontwikkeld.

6. Kookroom van Flora
Flora heeft een plantaardige en allergeenvrije kookroom geïntroduceerd die geschikt is voor iedereen en niet duurder is dan kookroom op basis van melk.

7. Vegan oesterzwam carpaccio van Fortuna
In samenwerking met SelektMeat ontwikkelde Fortuna Gro een vegan carpaccio van dun gesneden oesterzwammen.

8. Green Asian Satay met Vegan Satay Saus van Green Meat Products
Chefkok Armando Doebar van Delicious Food Creations ontwikkelde in samenwerking met Green MEat Products een saté die duurzaam en 100% plantaardig is. De producten zijn op basis van soja.

9. Hotdog van Moving Mountains / Jan Zandbergen
Een vleesbedrijf dat vegan worst verkoopt, het kan tegenwoordig. Jan Zandbergen sloeg de handen ineens met Moving Mountains om deze hotdog naar Nederland te halen. Bijvoorbeeld voor bij een Hollandse stamppot.

10. Kaasfondue van Plant Based Cheese Makers
Deze variant is op basis van cashewnoten. Noten zijn bijna identiek in de samenstelling tot de hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten in melk. Wanneer de noten goed gemengd worden ontstaat er een vergelijkbare structuur en consistentie als zuivelmelk en kan er dus een soort kaas worden gemaakt.

Artikel delen