'2100 restaurantbanen in NL door Deliveroo'

'2100 restaurantbanen in NL door Deliveroo'

Deliveroo laat weten voor 2.100 extra banen en 41,9 miljoen euro aan extra omzet  te zorgen in de Nederlandse restaurantsector. Dat blijkt uit een onderzoek dat het bezorgplatform liet uitvoeren. Dit zijn de resultaten:

*Deliveroo draagt bij aan 2.200 banen in Nederlandse economie, naast de 2.500 bezorgers in Nederland die nu via Deliveroo werk hebben.

*59% van de ondervraagde Nederlandse restaurants zag een toename van het aantal mensen dat in hun restaurant kwam eten, als gevolg van het partneren met Deliveroo. Dit onderstreept de toename van de ‘in-house’ omzet van restaurants.

*Deliveroo zorgt voor in totaal 41,9 miljoen euro aan extra omzet voor de Nederlandse restaurantsector. Daarvan is 25,6 miljoen euro voor restaurants die onderdeel zijn van een keten en 16,3 miljoen euro voor ‘onafhankelijke’ restaurants.

*In totaal genereert Deliveroo 60,6 miljoen euro aan omzet voor de Nederlandse economie.

*De bijdrage van Deliveroo aan de economische groei in Nederland (gemeten aan het bruto binnenlands product) is 26,8 miljoen euro.

*De bijdrage van Deliveroo aan de Nederlandse schatkist is in totaal 10,3 miljoen euro, via vennootschaps- en werknemersbelasting.

*Als Deliveroo in het huidige tempo door blijft groeien dan draagt het bedrijf in 2020 in Nederland bij aan ongeveer 4.500 banen en een economische output van 51,3 miljoen euro, zo berekende Capital Economics.

*Deliveroo draagt bij aan in totaal 67.000 banen in alle landen waarin het bedrijf opereert, dit nog bovenop de 130.000 Deliveroo-bezorgers wereldwijd.
Deliveroo draagt bij aan 59.000 extra banen in de restaurantsector in alle landen waarin zij actief is. Dit zijn 41.000 banen bij restaurants die onderdeel zijn van een keten en 18.000 banen bij ‘onafhankelijke’ restaurants.

*Deliveroo zorgt wereldwijd voor 2,45 miljard euro aan extra inkomsten voor de restaurantsector in alle landen waarin zij actief is. Daarvan is 1,75 miljard euro voor restaurants die onderdeel zijn van een keten en ruim 765 miljoen euro voor ‘onafhankelijke’ restaurants. 60% van de ondervraagde restaurants zag een toename van het aantal mensen dat in hun restaurant kwam eten, als gevolg van het partneren met Deliveroo. Dit onderstreept de toename van de ‘in-house’ omzet van restaurants.

*Deliveroo draagt bij aan 3,49 miljard euro extra omzetgroei binnen de economie van de landen waarin zij actief is. Als Deliveroo in het huidige tempo door blijft groeien, dan geeft het rapport aan dat het bedrijf in 2020 wereldwijd bijdraagt aan ongeveer 200.000 banen en een economische output van 4,66 miljard euro.

Positieve gevolgen
Stijn Verstijnen, directeur Deliveroo Nederland: “Wij zien dat steeds meer mensen in Nederland regelmatig eten laten bezorgen door Deliveroo. Dit heeft positieve gevolgen voor ondernemers, die met hun restaurant zo nieuwe doelgroepen aanboren en hun omzet sterk zien stijgen. Wij zijn er trots op dat we met ons platform restaurants laten groeien, duizenden bezorgers een goed verdienende en flexibele bijbaan bieden en de Nederlandse economie steunen. Als we blijven doorgroeien in de huidige snelheid, dan worden deze effecten alleen maar groter. Iets waar we dagelijks met restaurantpartners en bezorgers aan werken.”

Alle cijfers hebben betrekking op de activiteiten van Deliveroo in de 12 maanden voorafgaand aan november 2018. De analyse is gedaan door de onafhankelijke adviseurs van economisch onderzoeksbureau Capital Economics.

Artikel delen