4 hoteltrends vanuit New York

Tags: hotel

4 hoteltrends vanuit New York

Door welke ontwikkelingen in de Big Apple kun je je als hotelier laten inspireren? Entree noemt er vier. (dit artikel verscheen eerder in SCOOPS, het magazine van de Horecava)

Veel hoteltrends beginnen in New York en waaien via Londen over naar andere grote Europese steden. Door welke ontwikkelingen in de Big Apple kun je je als hotelier laten inspireren? Van micro hotels tot spin off hotels!

Tekst:  Iris Kranenburg

1. Lobby als living room
Het bruisende Ace Hotel opende in 2009 een locatie in de New Yorkse wijk NoMad en zette daarmee de toon voor een nieuwe generatie boetiekhotels wereldwijd. Met de lobby als living room en co working space, en vernieuwende samenwerkingen voor de f&b-outlets, waaronder met Stumptown Coffee Roasters, was dit een van de eerste hotels die voor hotelgasten én New Yorkers aantrekkelijk was. The Guardian kopte in 2013 treffend: ‘How Ace Hotel redefined hospitality’. De Nederlander Jan Rozenveld, die inmiddels werkt bij de grote internationale hotelspeler Highgate, was tien jaar directeur bij de New Yorkse vestiging van Ace en was mede verantwoordelijk voor deze interessante ontwikkeling. Ace heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Panama en Engeland en opent in 2020 een hotel in Kyoto.

2. Micro hotels
In New York vinden we veel mooie voorbeelden van aantrekkelijke en vaak goed geprijsde micro hotels, geïnspireerd op de Japanse capsulehotels. In de stijlvolle en compacte kamers draait het om een mix van functionaliteit en design en steeds vaker sieren zelfs stapelbedden de ruimte. De inspirerende publieke ruimtes zijn een trekpleister voor hotelgasten en locals. Ga zeker langs bij Arlo Hotels (SoHo en NoMad), Pod Hotels (Times Square, 39th, 51th en Brooklyn) en Moxy (Times Square, Chelsea en sinds kort ook East Village).

3. Spin off hotels
Wat doe je als je als hotelketen eens een heel andere doelgroep wilt bereiken? Marriott bedacht de hotelformule Moxy, die zich met o.a. opvallende signing, een speels interieur en pakkende f&b-outlets richt op millennials. In New York is Moxy te vinden op Times Square en in Chelsea, maar de keten heeft locaties wereldwijd (sinds 2018 in Amsterdam). Ook Ace Hotel opende onlangs hun eerste spin off hotel onder de naam Sister City in de Lower East Side, waar het principe ‘less is better’ centraal staat. 

4. Hotel als showroom
“Hotels zijn de nieuwe showrooms voor retail”, zei een Amerikaanse merkexpert onlangs. Hij doelt daarmee op merken die via een hotel meer binding proberen te krijgen met hun doelgroep: next level lifestyle branding. Het luxe fitnessmerk Equinox is een goed voorbeeld. Dat opende onlangs een luxe hotel in de gloednieuwe New Yorkse wijk Hudson Yards. Daarover zei oprichter Harvey Spevak: “We volgen geen trends, we lanceren ze.” Ook opent dit najaar designmerk RH een hotel in het Meatpacking District.

In de fotogallerij hieronder vindt u verschillende voorbeelden. 

Artikel delen