Aangescherpte maatregelen 23 maart 2020

Aangescherpte maatregelen 23 maart 2020

Maandagavond 23 maart 2020 maakte het kabinet tijdens een persconferentie aangescherpte maatregelen bekend om het coronavirus onder controle te krijgen. Er gelden geen nieuwe beperkingen voor de horeca. KHN zet de nieuwste maatregelen van het kabinet voor je op een rij.

(bron: KHN

Aangescherpte maatregelen 23 maart 2020

Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 1 april), ook met minder dan 100 mensen. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering, waarover later meer informatie komt. Winkels en het openbaar vervoer worden verplicht om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld via een deurbeleid.

Geen nieuwe beperkingen voor de horeca

De horeca krijgt geen nieuwe beperkingen. Wel wordt het uitgebreid tot casino’s en dus voorlopig tot en met 6 april. Maar dat kan best langer worden. Belangrijk is nog steeds de 1,5 meter afstand en de voorzorg en handhaving ervan, dus ook bij bezorgen en afhalen. Handhaven wordt strenger.

Wat blijft staan: de noodzaak van compensatie voor loonkosten, kleine onderneming en bijstandsmaatregelen én de noodzaak dat bedrijven voor initiatieven niet minder worden van actief bijdragen (zoals hotels voor zorg) en de bijdrage aan het beschikbaar stellen van personeel aan supermarkten en zorg etc.

Hotels

Bijeenkomsten in hotels met meer dan 3 personen kunnen ook niet meer doorgaan.

Actuele en juiste informatie

Voor de officiële berichtgeving verwijzen we je graag naar de website van de Rijksoverheid

Mis niks over het coronavirus en de horeca, meld je nu aan voor de Entree Magazine nieuwsbrief! 

 

Artikel delen