Accor maakt winnaars Planet21 Awards bekend

Accor maakt winnaars Planet21 Awards bekend

Accor heeft de winnaars bekend gemaakt van de eerste editie van zijn Planet21 Awards voor Noord-Europa. De Awards werden uitgereikt door Thomas Dubaere, COO van Accor Northern Europe, in samenwerking met SOOP, Earth Water en Rebottled.Vijf Amsterdamse hotels sleepten de prijzen in de wacht.

Duurzame innovatie
Planet21 is het programma van Accor dat duurzaamheid moet bevorderen. Het heeft onder andere als doelstelling om de voedselverspilling met 30 procent terug te dringen en moestuinen te introduceren bij de stedelijke hotels van de groep. Tot dusver zijn er 59 moestuinen aangelegd en 42 bijenkorven geplaatst door Accor-hotels in de regio Noord-Europa. Thomas Dubaere, COO van Accor Northern Europe, licht toe: “Accor heeft zich met het Planet21-programma geëngageerd voor duurzame innovatie. Hotels kunnen zelf projecten opzetten op de volgende gebieden: tegengaan van voedselverspilling, CO2-neutrale gebouwen of verbinding met de lokale gemeenschap. Allemaal om gasten een ervaring te bieden die ecologisch of sociaal verantwoord is.

De Nederlandse winnaars per categorie zijn:
Best Guest Focused Campaign: INK Hotel Amsterdam (1e prijs)
Best Urban Garden: Sofitel Legend The Grand Amsterdam (2e prijs)
Bee Hive of the Year: Novotel Amsterdam Schiphol Airport (2e prijs) en Mercure Amsterdam City (3e prijs)
Giving back to the Community: ibis Amsterdam Centre (2e prijs)
Fight Against Food Waste: Sofitel Legend the Grand Amsterdam (3e prijs)
Planet 21 Champion of the Year: Cas de Groot, Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Meer informatie over de bekroonde Nederlandse initiatieven:
Best Guest Focused campaign: INK Hotel Amsterdam
INK Hotel Amsterdam is het eerste Nederlandse hotel dat werkt met het Earth Water Tetra-pack, een volledig plasticvrije, recyclebare en duurzame verpakking. De nettowinst wordt volledig gedoneerd aan waterprojecten.
Planet 21 Champion of the Year: Cas de Groot, Sofitel Legend The Grand Amsterdam (winnaar ‘Planet21 Champion of the Year’, 3e prijs ‘Fighting against Food Waste’, en 2e prijs ‘Best Urban Garden’
Naast een actieve bijdrage aan het Planet21-programma door onder andere een groentetuin te bouwen op het dak van het hotel, helpt Cas jaarlijks bij de bewerkelijke registratieprocedure voor Green Key-certificering, het toonaangevende internationale keurmerk voor duurzaam werkende recreatie- en horecabedrijven. Cas zette ook een samenwerking op met de lokale Stichting Oudezijds, die nu dagelijks overgebleven voedsel uit de bedrijfskantine ophaalt om dat uit te delen onder daklozen.
Best bee hive: Novotel Amsterdam Schiphol Airport (2e prijs) en Mercure Amsterdam City (3e prijs)
Novotel Amsterdam Schiphol Airport houdt sinds 2016 honingbijen in de binnentuin en heeft haar bijenpopulatie vergroot tot 1 miljoen bijen. De honing wordt gebruikt bij het ontbijt, de lunch en het diner en in verschillende drankjes en cocktails. De imker van het hotel verzorgt de bijen van 11 Accor- hotels in Nederland en samen met deze hotels introduceerde het hotel eind vorig jaar Accor’s eerste Honeybee-r, dat erg populair is.
Mercure Amsterdam City houdt zijn bijen op het dak van de lobby, wat te zien is bij de lift naar de vergaderzalen. Om aandacht te vragen voor het belang van bijen ontvangen alle zakelijke VIP-gasten een zakje met bloemzaadjes om zelf te zaaien en de bijenpopulatie te stimuleren.
Giving back to the community: ibis Amsterdam Centre (2e prijs)
Ibis Amsterdam Centre ondersteunt opvang “De regenboog” voor daklozen die niemand hebben om voor hen te zorgen. Dagelijks geeft het hotel restanten van het ontbijtbuffet (HACCP goedgekeurd), zoals brood, yoghurt en kaas. Daarnaast nodigt het hotel jaarlijks alle vrijwilligers van de opvang uit voor een lunch, als waardering voor hun werk. Bij renovaties voorziet ibis Amsterdam Centre de opvang bovendien van bedden, dekens en kussens.
 

 

Artikel delen