Ameland lanceert horecaopleiding

Ameland lanceert horecaopleiding

Waddeneiland Ameland lanceert een eigen horecaopleiding in samenwerking met de Middelbare Hotelschool Friesland. Met de oprichting van de Ameland Academy slaan horecaondernemers op het eiland de handen ineen, om het groeiend personeelstekort op het eiland terug te dringen. 

Op Texel startte in september dit jaar de eerste groep horecaleerlingen met de opleiding. Tweeëntwintig deelnemers - een mix van bewoners van Ameland en jongeren van het vasteland - leren, werken en wonen sindsdien op het eiland. De deelnemers aan de Academy kunnen betaald leren op het eiland, krijgen een betaalbare zelfstandige woonruimte én een baangarantie.

Van Stad naar Wad
Ameland vergrijst en vooral in de horeca loopt het personeelstekort rap op. Ondernemers nemen nu zelf het heft in handen. Met de ontwikkeling van reguliere opleiding van twee jaar in één jaar en de samenwerking met ondernemers, onderwijs en politiek, lanceert het Waddeneiland een formule waarmee het jongeren op het eiland wil houden én jongeren van het vasteland uitnodigt om naar het eiland toe te komen. De Ameland Academy neemt twintig mensen aan die een niveau 2 of 3 diploma ambiëren voor kok of gastheer/gastvrouw. Voor het nieuwe jaar, dat start in februari 2020, kunnen leerlingen zich tot december inschrijven

Artikel delen