Bijzondere restaurant overname in Breda

Bijzondere restaurant overname in Breda

Twee ex-werknemers van Inter Scaldes nemen restaurant in Breda over.

Bron: Indebuurt.nl Breda

Bono van Veelen (29) en Niels van Kooten (30) leerden elkaar vijf jaar geleden kennen bij sterrenrestaurant Inter Scaldes (volgens Lekker 500 het beste restaurant van Nederland) en gaan in februari 2020 een nieuwe uitdaging aan. Ze nemen restaurant Salon de Provence over in het Ginneken. De jonge ondernemers gaan onder dezelfde naam door, maar geven er echt hun eigen touch aan.

Brabants worstenbroodje

De twee wijken voor hun producten niet uit naar het buitenland, maar halen hun ingrediënten juist in de buurt van Breda. De ondernemers vertellen dat er een kaasvitrine komt waarin ze Nederlandse kazen presenteren. “We hoeven niet de grens over. Er valt in het binnenland zoveel te halen.” Niels: “We gaan veel met groente werken. We bieden een menu van vier tot negen gangen aan, waarvan we drie of vier gangen vegetarisch willen doen. Natuurlijk kunnen mensen ook à la carte bij ons eten.” Bono vult aan: “Het eerste gerecht? Dat wordt een Brabants worstenbroodje met een knipoog!” 

Sterrenrestaurants

De twee werkten zichzelf naar de top bij restaurants als Hofstede de Blaak in Tilburg en Inter Scaldes in Kruiningen. Dit laatste restaurant kreeg in 2017 een derde Michelinster. De droom om een eigen restaurant te starten bleef. “Via via hoorden we dat Pauline en Jan ooit Salon de Provence wilden verkopen. We trokken onze stoute schoenen aan en reserveerden een tafeltje in de zomer van 2018. We vroegen wanneer ze het wilden verkopen. Ja, het was gedurfd en in the face.” Niels vult aan: “Een maand later kregen we bericht en in mei 2019 hebben we getekend.”

Het beste restaurant van Breda?

De grote vraag is natuurlijk wat het toekomstbeeld van het restaurant is. Bono: “Het beste restaurant van Breda? Dat is wel de termijndoelstelling, maar ik ben voorzichtig met deze uitspraak. Het belangrijkste is dat mensen zich op hun gemak voelen in ons restaurant. In het sterrensegment merken we dat gezelligheid af en toe verdwijnt, maar dat is voor ons juist het belangrijkst.”

Artikel delen