Blurren loont, Cut Throat blijft vernieuwen

Blurren loont, Cut Throat blijft vernieuwen

Cut Throat, de barbershop en restaurant in één aan het Amsterdamse Beursplein, heeft zich een nieuwe look aangemeten. Want naast de opening van het grootste terras van de Amsterdamse binnenstad is er ook een nieuw menu. 

Tom Sadd en Jimmy Reichwein staan aan de wieg van de zaak. Toen een aardbeving hun woonplaats in Nieuw-Zeeland verwoestte, kwamen ze naar Amsterdam. Hier openden ze hun eerste barber met koffiebar aan de Warmoesstraat. De eerste Cut Throat locatie groeide al snel uit zijn voegen met klanten die soms wel 5 uur op hun knipbeurt moesten wachten. 

Menu make-over
Cut Throat verhuisde 3 jaar geleden naar een ruimte aan het Amsterdamse beursgebouw. Een plek die van 1930 tot 1996 een barbershop voor beurshandelaren was - de deur naar de beursvloer zit er nog steeds. Cut Throat groeide hier uit tot ’s werelds eerste barber plus bar en restaurant. En deze zomer komt daar een groot terras en Caribisch streetfood bij. De Caribische chefs en hun personeelseten waren dan ook de inspiratie voor het nieuwe menu. De fried chicken werd omgeruild voor jerk chicken en de wafels voor empanadas. De keuken is nu het domein van chef Eudia Waarheid. Zowel in Suriname als in Nederland kookte ze bij internationale restaurants als Nana Gentile en ConFusion. Haar streetfood bestaat uit knapperige cassavefrietjes, açai bowls, pastalon - een lasagne van bakbanaan met kruidig gehakt, kaas en groente – en nog veel meer.  Vitaly Alekseev, de prijswinnende bartender, ruilde zijn Russische roots in om een creatieve Caribische cocktailkaart te creëren. 

Kijk hieronder voor een selectie van de nieuwe kaart 

Artikel delen