Bouw Food Forum Flevoland van start

Bouw Food Forum Flevoland van start

De bouw van het Flevolandse Food Forum is gestart. Dit bijzondere, circulaire paviljoen wordt een ontmoetingsplek waar ondernemers, studenten en onderzoekers samen ideeën gaan genereren voor het voedselsysteem van de toekomst.

Tijdens de Expo 2022 maken bezoekers hier kennis met Flevoland en de rol deze provincie als voedselproducent in het bijzonder.
Voor en na Floriade Expo 2022 is Food Forum de plek waar ondernemers, studenten en onderzoekers elkaar ontmoeten en nieuwe ideeën gaan genereren. Er komt een programmering over verschillende voedselonderwerpen om innovaties aan te jagen.

Voedselvraagstukken onder de loep

Het bouwen van het paviljoen gaat nu echt van start! Ik ben enorm trots dat de ideeën vorm krijgen. Flevoland is straks een fantastisch gebouw rijker”, zegt gedeputeerde Appelman. “Al voor Floriade van start gaat, worden hier innovaties en oplossingen getoond voor de actuele voedselvraagstukken. Denk aan klimaatadaptieve landbouw, stimuleren van consumptie van plantaardige eiwitten en het bouwen van lokale voedselketens. Relevanter kan bijna niet, juist in deze tijd!”

Innovatief en duurzaam Food Forum

Architectenbureau DoepelStrijkers ontwierp het paviljoen volgens de principes van Nature Based Building: in het ontwerp worden natuurlijke processen nagebootst het is grotendeels gemaakt uit hernieuwbare materialen, zoals gerecycled beton versterkt met olifantengras. Food Forum weerspiegelt het leven in Flevoland: ruim vier meter onder zeeniveau. Het gebouw lijkt opgetild te zijn tot zeespiegel-niveau en is geconstrueerd uit modulaire houten elementen. De leemgevel refereert aan de vruchtbare Flevolandse bodem.

Foto: Gedeputeerde Jan-Nico Appelman bij het bouwbord (credits: Feenstra Fotografie)

Artikel delen