Carré leent deel van het nieuwe terras uit

Tags: terras

Carré leent deel van het nieuwe terras uit

Om op een inventieve manier inkomsten te genereren opende Koninklijk Theater Carré een groots zomers terras: Carré Terras op de Amstel. Bezoekers kunnen terecht voor een lunch, diner of borrel op een van de mooiste plekken van Amsterdam. 

Net als de cultuurbranche wordt ook de horeca hard geraakt. Daarom stelt Carré iedere twee weken een deel van het terras als pop-up beschikbaar voor Amsterdamse restaurants die zelf geen of beperkt eigen terras hebben. Naast het eigen menu van Carré Terras op de Amstel, wordt er van donderdag t/m zondag ook een speciaal vast menu geserveerd door de collega-restaurants. De eerste twee weken opent Rijsel een pop-up, gevolgd door Entrepot. Ook Binnenvisser zal 2 weken pop-up op het terras verschijnen. Andere deelnemende restaurants worden later bekendgemaakt. Reserveren voor lunch en diner kan vanaf vandaag via Carre.nl.

“Het zijn ongelofelijk zware tijden, ook voor de horeca en cultuurbranche. Om als zelfstandig theater zonder cultuursubsidies voort te blijven bestaan, moeten we creatief en ondernemend zijn en elkaar helpen. We vinden het belangrijk een bindende rol te hebben in Amsterdam en vinden het fantastisch dat we onze krachten bundelen met de ondernemers en keukenhelden van deze Amsterdamse restaurants”, aldus Madeleine van der Zwaan, directeur van Koninklijk Theater Carré. “Rijsel kijkt uit naar een unieke samenwerking met het iconische theater Carré. Wij zijn vereerd dat Carré nu ook onze klassiekers een podium biedt”, aldus Stephanie Lücken van Rijsel.

Carré Terras op de Amstel

Bij Carré Terras op de Amstel kunnen gasten op het water genieten van een borrel, lunch of diner met een fantastisch uitzicht over de Amstel en zon tot in de late avond. Met consumpties op het terras en de mogelijkheid om bij het afrekenen een extra donatie te doen hoopt Carré, dat al 132 jaar bekend staat als hét theater van Nederland, haar voortbestaan veilig te stellen. Dit gezien het feit dat het theater geen subsidie ontvangt en de inkomsten de afgelopen maanden zijn weggevallen.

Artikel delen