CO2 neutrale chocolade voor restaurants

CO2 neutrale chocolade voor restaurants

Het ambachtelijke chocoladebedrijf Original Beans zet zich al tien jaar in voor duurzame productie van chocolade. Het bedrijf lanceert nu voor haar 2 kg couvertures verpakking een composteerbare zak.

''De nieuwe groot verpakking van onze couvertures is plasticvrij, klimaat-positief en regeneratief'', aldus Philipp Kauffmann, oprichter van de MVO-chocoladeproducent. ''Je kunt ze weggooien in papierafval of in de tuincompost.''

Van boom tot product

Original Beans produceert haar chocolade CO2-neutraal en met haar One Tree-programma zorgt de chocoladeproducent dat voor iedere 2kg zak couvertures tien cacaobomen worden geplant. Met de QR-code op elke verpakking kunnen klanten binnen enkele seconden de locatie van de boom en de oorsprong van het product volgen. Original Beans levert producten aan 's werelds toonaangevende restaurants en hotelketens, waaronder Osteria Francescana, Celler de Can Rocca, The Ledbury, Ritz Carlton, The Luxury Collection en vele anderen. De chocoladerepen van Original Beans zijn al sinds 2012 duurzaam verpakt in de biodegradeerbare folie en FSC-karton.

 

 

Artikel delen