Dag 15 van Jan Stuurman: ''Volhouden''

Dag 15 van Jan Stuurman: ''Volhouden''

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo heeft de horeca zondag 15 maart abrupt de deuren moeten sluiten.

De maatregelen zoals het sluiten van de horeca hebben verregaande gevolgen voor ondernemers. Entree Magazine volgt dagelijks de ontwikkelingen op de werkvloer bij Jan Stuurman, mede-eigenaar van HotelV/The Lobby in Amsterdam. Er zitten, gelukkig maar, ook hele bijzondere en mooie kanten aan de bijzondere situatie waarin hij zit. 

Maandag 30 maart 2020, dag 15

''Gisteren heb ik de schuur uitgeruimd en ingeruimd, de muren schimmelvrij gemaakt en drie planken opgehangen. Ook nog een aantal planten verpot en de tuin aan kant gemaakt. Mensen die mij een beetje kennen zullen oprecht verbaasd zijn en denken: 'wat heb je met onze Jan Stuurman gedaan?!'. Maar deze situatie.... 

En tegenwoordig bakt mijn dochter elke dag iets lekkers. Gisteren pasteis de nata (was lekker schat, iets minder kaneel de volgende keer...). Een goede vriend vertelde me dat de band met zijn oudste zoon beter is dan ooit.  Zo zijn er veel verhalen. Ik wil maar zeggen: verplicht thuis blijven heeft ook zijn mooie kanten.

De discussie omtrent het Amsterdamse toeristendossier bijvoorbeeld was een beetje oververhit geraakt de laatste tijd. De stakeholders in de stad stonden steeds meer tegenover elkaar. Zonde en niet nodig.

Zoals men zich na elke vakantie voorneemt om minder televisie te kijken en meer te gaan lezen, zou ik willen pleiten voor het volhouden van lief doen. Dan komen we met zijn allen beter uit deze situatie.

(En voor mijn verjaardag wil ik graag een waterpas!)''

Artikel delen