Dag 17: ''De dagen kwijt''

Dag 17: ''De dagen kwijt''

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo heeft de horeca zondag 15 maart abrupt de deuren moeten sluiten. En gister werd bekend dat de horeca nog minstens tot en met 28 april dicht blijft. 

De maatregelen zoals het sluiten van de horeca hebben verregaande gevolgen voor ondernemers. Entree Magazine volgt dagelijks de ontwikkelingen op de werkvloer bij Jan Stuurman, mede-eigenaar van Hotel V/The Lobby in Amsterdam.Langszaam komt het besef dat de houvast van de piekmomenten voor de horeca even weg is. 

Woensdag 1 april 2020, dag 17

''Pasen? Wanneer is dat eigenlijk? Het Paasweekend is traditioneel een van de drukste periodes in de stad. Nu weten we niet eens wanneer het precies valt.

Afgelopen maandag had ik het gevoel dat het vrijdag was. Gezien de afgekondigde maatregelen van gisteren zullen de weken, dagen, dagdelen en vakanties nog veel meer door elkaar gaan meanderen.  Hoe raar zal Koningsdag zijn dit jaar? Of valt het ons tegen die tijd niet meer op? Wanneer is-ie ook weer, Koningsdag?

Ieder horecabedrijf heeft een evenementenkalender. Dat biedt enige houvast. Vandaag aan de slag met de paasbrunch voor bij u thuis, opdat we allemaal weten wanneer we het boterlammetje mogen onthoofden.

Graag zou ik Koningsdag 2020 aan de kalender willen toevoegen. Op 31 augustus, wel te verstaan. Want op 31 augustus 1885 werd in Nederland ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van Prinses Wilhelmina de eerste Prinsessendag gevierd. Dat was de voorloper van Koningsdag zoals we hem nu kennen.*

Dan hebben we wat om naar uit te kijken.''

* het idee om Koningsdag op 31 augustus te laten plaatsvinden is afkomstig van een groep ondernemers die een actie op Facebook zijn gestart 

Artikel delen