Dag 38 na sluiting: tappen uit ander vaatje

Dag 38 na sluiting: tappen uit ander vaatje

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo heeft de horeca zondag 15 maart abrupt de deuren moeten sluiten en het eind is nog niet in zicht. Tot minimaal 20 mei, zo vertelde minister-president Rutte gisteren. 

De maatregelen zoals het sluiten van de horeca hebben verregaande gevolgen voor ondernemers. Entree Magazine volgt sinds de verplichte sluiting dagelijks de ontwikkelingen op de werkvloer bij Jan Stuurman, mede-eigenaar van Hotel V/The Lobby in Amsterdam. Na de persconferentie van gisteren heeft hij vooral, net zoals zo velen, behoefte aan perspectief. 

Woensdag 22 april, dag 38

''De horeca en andere branches zaten te snakken naar meer informatie tijdens de persconferentie van Rutte en de zijnen gisteren. Ook ik zat er weer klaar voor, maar er zat niets in het vat. Geen druppel. Toch hebben we op zijn minst een stip aan de horizon nodig.

De enige stippen die ik de afgelopen 24 uur zag, waren de satellieten van Elon Musk die gisteren voorbij kwamen zweven. (Voor de liefhebbers: morgenavond om 21.35 komen ze weer langs van west naar oost, een treintje 5G satellieten) .

Anyway: we willen méér weten, zodat we voort kunnen. Die persconferentie was ronduit frustrerend.

Vanochtend realiseerde ik me dat de regering misschien ook wel gefrustreerd is. Die is aan het beuken om het land overeind te houden. Dus laat ik het positief houden.

Ik heb er vertrouwen in dat alle noodkreten van ondernemers op de juiste plaats terecht gaan komen. Dat de reden voor het uitblijven van respons niet is dat men ons vergeten is, maar omdat er in het heetst van de strijd even geen ruimte is om te antwoorden. Dat de weeffouten in de regelingen hersteld zullen worden.  Dat de maximale effort geleverd wordt om de boel heel te houden.

Dat er dus nóg een pakket aan steun komt.

Ik heb er vertrouwen in dat die stippen spoedig weer terug komen. Maar dan wel gefixeerd op de horizon, en niet zoals die satellieten van Musk, want daar krijg ik persoonlijk het heen-en-weer van.''

 

 

Artikel delen