Dag 4: nachtelijke whatsapp gesprekken

Dag 4: nachtelijke whatsapp gesprekken

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo heeft de horeca afgelopen zondag abrupt de deuren moeten sluiten.

De maatregelen zoals het sluiten van de horeca blijven in ieder geval van kracht tot en met 6 april. Entree Magazine volgt dagelijks de ontwikkelingen op de werkvloer bij Jan Stuurman, mede-eigenaar van HotelV/The Lobby in Amsterdam. 

Donderdag 19 maart 2020, dag 4

''Tegenstrijdig is het wel. In de horeca zijn we gewend om, ook met een snotneusje, te gaan werken. In de horeca draait het om samen zijn, hard werken en vreselijk veel lachen, met je collega’s maar ook met gasten wat mij betreft.

Op donderdag komen we gewoonlijk samen met het MT. Om de wissewasjes te bespreken die hopelijk al lang zijn opgelost maar  juist ook om lekker samen te zijn, en voornamelijk met een flinke dosis zelfspot elkaar een beetje de maat te nemen. Plezier hebben met elkaar: hard nodig om het werk gedaan te krijgen.

Die functie lijkt in ieder geval gedeeltelijk te worden overgenomen door whatsapp. Heb de afgelopen dagen erg moeten lachen om alle plee rol memes en filmpjes met de gevolgen voor je relatie na 1, 2 laat staan 3 dagen of meer in verplichte quarantaine.

Ook de kopjes koffie met bevriende horeca ondernemers hebben een plek gekregen in de mobiele wereld. Die vinden plaats in het holst van de nacht. Als je piekerend wakker wordt, iedereen heeft dezelfde zorgen, dan kan een whatsapp gesprek tussen 04.00-05.00 verlichting brengen.

Probeer het eens, ze zijn zeker wakker.''

 

Artikel delen