Dag 8: ''Laten we de pijn verdelen''

Dag 8: ''Laten we de pijn verdelen''

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo heeft de horeca afgelopen zondag abrupt de deuren moeten sluiten.

De maatregelen zoals het sluiten van de horeca blijven in ieder geval van kracht tot en met 6 april. Entree Magazine volgt dagelijks de ontwikkelingen op de werkvloer bij Jan Stuurman, mede-eigenaar van HotelV/The Lobby in Amsterdam. 

Maandag 23 maart 2020, dag 8

'''Amsterdamse hotels sluiten massaal hun deuren' kopte het Parool dit weekend. Er zijn inmiddels meer dan 70 hotels dicht in Amsterdam en de teller loopt. Ondanks de maatregelen van de overheid stijgt het water snel naar de lippen. Veel kosten lopen natuurlijk gewoon door. Een van de grootste kostenposten is de huur. Ik hoor verschillende verhalen over huisbazen en hun reactie op deze crisis.

Die variëren van:  - Schuif de betaling maar door naar als je weer kan betalen   

                              -Betaal voorlopig maar even niet

                              -Zullen we de kosten delen?

En als laatste:       -Betalen nu!

Gisteren ging er een brief namens het georganiseerd bedrijfsleven Amsterdam uit met een oproep naar verhuurders. De kern: Ga in gesprek met de huurders om tot (tijdelijke) afspraken te komen, dit geeft mogelijk net dat beetje lucht waardoor de ondernemers kunnen overleven. Wij onderschrijven dit van harte. Wij vinden dat er een gedeelde verantwoordelijkheid is in tijden van nood.

Laten we de pijn verdelen.''

 

 

Artikel delen