Dag 9: ''Keep the faith!"

Tags: hotel

Dag 9: ''Keep the faith!"

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo heeft de horeca vorige week zondag abrupt de deuren moeten sluiten.

De maatregelen zoals het sluiten van de horeca hebben verregaande gevolgen voor ondernemers. Entree Magazine volgt dagelijks de ontwikkelingen op de werkvloer bij Jan Stuurman, mede-eigenaar van HotelV/The Lobby in Amsterdam

Maandag 23 maart 2020, dag 9

''In onzekere tijden is duidelijkheid noodzakelijk. Dat verwacht een werknemer van een werkgever maar een werkgever ook van de instanties waar hij van afhankelijk is.

Net als de rest van Nederland zat ik aan de buis gekluisterd gisteren. Maar wat als er geen duidelijkheid wordt geschept? Voor een hele branche niet? Totale gekte in allerlei apps gisteren. RTL wist al te melden dat de sluiting tot 1 Juni ook voor de horeca gold. KHN hing meteen aan de telefoon met de ministeries.

Hoe maak je dan een verstandige vertaalslag naar de collega’s? Iedereen verwacht na een nieuwe maatregel snel bericht van het bedrijf voor geruststelling. Maar wat als je als werkgever zelf nog niet van de hoed en de rand weet. Laten we als er nog geen duidelijkheid is geduld betrachten.

Het NOW loket is nog niet open dus ook voor de werkgevers bestaat er veel onduidelijkheid met betrekking tot de precieze uitvoering van de nieuwe regels. Zodra we meer weten zullen we de betrokkenen als eerste informeren. Echt.

Keep the faith!''

 

 

Artikel delen