De Loohoeve* voorlopig nog open

De Loohoeve* voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve* in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn.

De voorbereidingen voor de nieuwe locatie van De Loohoeve* in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en Jeroen Brouwer weten.

Gemeentelijk monument

Restaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo  is de komende tijd nog volledig geopend. Brouwer: “Op dit moment verzetten zowel de gemeente Groningen als de pandeigenaren van de Theresiakapel veel werk om de horeca-exploitatie in de uit 1927 stammende kapel voor ons mogelijk te maken. De kapel is een gemeentelijk monument en de gewenste verbouwing moet met respect voor het monument uitgewerkt worden en dat kost tijd. Wanneer we in Hoogkerk kunnen openen is daarom nog niet te overzien. In de Theresiakapel gaan we een onderscheidend en onorthodox restaurant op hoog niveau neerzetten. De naam van het restaurant maken we later dit jaar bekend. Overigens is De Loohoeve nog niet verkocht. Ondanks veel interesse in het multifunctionele pand heeft de juiste koper zich nog niet aangediend.”

Vertrouwen van de gidsen

Marleen Brouwer: “We zijn blij dat de toonaangevende restaurantgidsen ons ook voor 2020 het vertrouwen hebben gegeven. We hebben onze Michelinster behouden, evenals onze 16 punten in de Gault&Millau-gids en de 83e plaats in Lekker.
Tot de sluiting van de Loohoeve blijven we onze gasten met hetzelfde enthousiasme en op het hetzelfde niveau verwennen in het restaurant en het hotel. We zullen tijdig communiceren wanneer we gaan sluiten zodat gasten niet worden geconfronteerd met een plotselinge annulering van onze kant. En natuurlijk blijven we ambassadeurs voor het mooie Drenthe. We voelen ons Drent en we zullen nooit vergeten dat Drenthe de plek is waar alles voor ons begonnen is.”

Van Drenthe naar Groningen

Jeroen en Marleen Brouwer maakten in juli 2019 bekend dat zij De Loohoeve willen verkopen. De omvang van het bedrijf met een restaurant, 14 hotelkamers en een perceel van ruim 7000 vierkante meter begon te klemmen en zou ten koste kunnen gaan van verdere groei van het restaurant en van het gezinsleven. Het paar ruilt de provincie Drenthe in voor de provincie Groningen, waar zij in de Theresiakapel in Hoogkerk een nieuw restaurant openen.

Verkoopinformatie De Loohoeve

De Loohoeve is gelegen op een perceel van ruim 7000 vierkante meter grond en bestaat uit drie panden waarin het restaurant, een hotel met 14 kamers en een riant woonhuis zijn gevestigd. De prachtige groene omgeving van Schoonloo biedt veel toeristische mogelijkheden. Het bedrijf is zeer gezond en het pand biedt veel mogelijkheden, waaronder een brasserie van +100 couverts op een betaalbaar niveau. Ook leent het zich goed als zorglocatie. Het ruim 100 vierkante meter grote terras dat de hele dag door zon heeft, kan eenvoudig uitgebreid worden naar ruim 500 vierkante meter. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met AW Horecamakelaars in Amersfoort.

 

Artikel delen