“de Vrijheid” in Grou gaat verhuizen

“de Vrijheid” in Grou gaat verhuizen

Het vermaarde restaurant “de Vrijheid” in Grou aan het Pikmeer heeft plannen om haar bedrijf aan de Seinpôlle 4 te verruilen voor een nieuwe locatie.

Het restaurant ''de Vrijheid'', al jaren achter elkaar  vermeld  in onder andere de Michelingids, Gault&Millau en Lekker top 500 wil zich nog nadrukkelijker toeleggen op haar kernactiviteit: het dagelijks koken van “Proef de Vrijheid’. Voor het bereiden en serveren van verfijnde gerechten met verse, veelal lokale en regionale  ingrediënten heeft de Vrijheid minder ruimte nodig dan nu beschikbaar.

Oude locatie te koop
Eigenaren Melle en Hanny Bakker en Chef-kok Raymond Hengeveld zoeken nu naar een geschikte ruimte rondom Grou waar zij “de Vrijheid” kunnen voortzetten onder dezelfde bekende naam. “De Vrijheid” blijft lid van Fryslân Culinair, het samenwerkingsverband van culinaire restaurants in Friesland. In afwachting van de verplaatsing worden alle activiteiten op de gebruikelijke wijze voortgezet. Het pand aan de Seinpôlle wordt te koop aangeboden. De bestaande horecabestemming verschaft toekomstige exploitanten mogelijkheden, uiteraard  onder een nieuwe naam. In overleg met gemeente Leeuwarden kan, indien gewenst, worden gekeken naar een bestemmingsplanwijziging naar (permanent) wonen aan het Pikmeer. Op het perceel mag ook bijgebouwd worden om andere (bedrijfs)activiteiten te ontplooien. Voor meer informatie over bovenstaande neemt u contact op met Vinco Vastgoed, telefoonnummer 088-2040400.

 

Artikel delen