Het zonnigste voorjaar ooit werd uiteraard flink overschaduwd door de Lockdown midden maart. Dat was een diep dal. En toch, de zomer is veelbelovend gestart. De terrassen rondom stromen mooi vol en vanaf de vroege avond tot laat draaien keuken en bar weer op maximale kracht.
Uitbreinding
Daar zijn de oprichters hartstikke blij mee. Deze plek schittert volop wanneer gasten met een lekkere cocktail, een 4- of 5-gangen menu of echt lekkere koffie met huisgemaakte taart heerlijk genieten en onthaasten. Dankzij de steeds weer terugkomende gasten uit Diever en omringende dorpen is een mooie basis gelegd. De recensies geven nu ook echt een “boost” aan de komst van toeristen. Die wisten deze plek nog niet direct te vinden. Voor deze en komende jaren wordt flink ingezet op samenwerking met collega horecabedrijven. Er samen voor zorgen dat men nóg langer in Westerveld verblijft. Daar gaat het om. De ondernemers van Villa BlauwHemel zijn zelf ook weer aan het werk gegaan om de verdere uitbreiding met een 4* hotel te realiseren. Dat stond al in de stijgers maar het plan ging vanwege de lockdown in de koelkast. Nu dat roerige voorjaar grotendeels achter de rug ligt openen zich voorzichtig weer wat deuren.
In het restaurant wordt gewerkt met kraakverse producten. Bijna alles wordt huisgemaakt. Van taart, koekjes en broden, soepen en sauzen tot parfait, marinades en likeur. De Scandinavische invloeden proef je in diverse gerechten. Chef Lindqvist is Fins en combineert zijn "Nordic roots" met Franse klassieke bereidingswijzen. Dat past in het streven naar een keuken die puur is, eerlijk en smaakvol.