Erik Beeftink wint Bobby’s Cockail competitie

Erik Beeftink wint Bobby’s Cockail competitie

Op 20 januari is Erik Beeftink van cocktailbar The Stockroom (winnaar Entree Awards Best New Cocktailbar 2019) uit Groningen met zijn cocktail ‘Your Bobby’s Blazer’ uitgeroepen tot winnaar van Bobby’s International Cocktail Competition 2019.

Het evenement werd georganiseerd door Bobby’s Dry Gin uit Schiedam. In totaal deden zes finalisten uit Duitsland, Engeland, België, Italië, Spanje en Nederland mee. De winnaar won een ticket naar de bar & spirit beurs Bar Convent Berlin in Duitsland.

Voorrondes door heel Europa

Om zakenrelaties en liefhebbers van gin en cocktails samen te brengen, heeft Bobby’s Gin in 2019 op de meest belangrijkste Europese markten waar het merk vertegenwoordigd was cocktailcompetities gehouden. De winnaar van elk event won een ticket voor de internationale finale in Schiedam, ‘The distilling capital of the world and home of Bobby’s dry gin’. De voorronde-winnaars uit Duitsland, Engeland, België, Italië, Spanje en Nederland kwamen naar Schiedam en maakten daar opnieuw hun signature cocktail die ze tijdens de voorronde maakten. De vakkundige jury - bestaande uit Timo Jansen onder andere bekend als organisator van de Perfect Serve Barshow en Amsterdam Cocktail Week, master distiller en world class distillery winnaar Ad van der Lee, Sebastiaan van Bokkel en David Blom, beide kleinzoons van opa Bobby – kozen Beeftink als absolute winnaar van de competitie.

Beeftink: “Vorig jaar stond ik nog als een onervaren bartender te kijken naar de finale, ik had nooit kunnen dromen dat ik het jaar daarop de finale zou winnen! In The Stockroom zijn we gek op het maken van classic cocktails. Echter hebben we er nog nooit een zelf gecreëerd die erkend is als modern classic. Door het winnen van deze prijs wil ik er samen met Bobby’s voor gaan zorgen dat deze cocktail erkend wordt als modern classic, die we uiteindelijk over een aantal jaar terug kunnen vinden in cocktailboeken over de wereld. Vandaar dat ik de naam ook van de cocktail ook omdoop tot: Your Bobby’s Blazer.”

Publieksprijs

Bobby’s staat voor Dutch courage & Indonesian spirit. Daarom werden alle finalisten tijdens de finale getrakteerd op een Indonesian walking dinner. Het event werd gepresenteerd door de Rotterdamse horeca-eigenaar en evenementenorganisator Aziz Yagoub. Ook het publiek koos een winnaar. Ashley Barnett van cocktailbar Tell No Tails uit Engeland kreeg de publieksprijs voor de cocktail ‘De Kuip’.
 

Artikel delen