Euro-Toques Nederland blijft uitbreiden

Euro-Toques Nederland blijft uitbreiden

Euro-Toques Nederland heeft inmiddels 160 leden. 

Het logo en naambord van Euro-Toques Nederland is al bijna 30 jaar het herkenbare baken in de culinaire wereld. De vereniging van restaurants, daaraan gelieerde bedrijven en onderwijsinstellingen zijn voorstander van gezonde, ambachtelijk bereide voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. 

150 and counting 
Onlangs werden Gastrobar 6 in Den Bosch en Resort Sanadome in Nijmegen geinaugureerd. Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland benadrukte bij beide events het belang van Euro-Toques Internationaal voor de gastronomie. “Het is een grote eer om lid te worden van ETN”, gaf hij aan. Sanadome is het 150ste lid en is maar liefst het vierde (na Vesters, De Sjalot en Voldaan) ETN bedrijf in Nijmegen. Sanadome beschikt over 6 gastronomische outlets: Flow (international cuisine), Ninety (private dining), The Club Lounge (bar), Breeze  (spa lounge) Marina (spa restaurant) en Private Chef (kookstudio).

Eco-label
Als een van de zeer weinigen heeft Sanadome het bij grote uitzondering toegekende European Eco-Label wat zo ongeveer het hoogst haalbare op dat gebied is. “We hebben er echt heel goed over na moeten denken omdat sommige leden lijnrecht op onze opvattingen over gastvrijheid staan en soms ook botsen met andere regelgeving zoals bijvoorbeeld de HACCP. Maar dit label was voor ons zo belangrijk dat we soms heel creatief toch tot oplossingen gekomen zijn die in beide systemen passen.” zo vertelt directeur Joost den Bieman trots.

 

Artikel delen