Haarlem brengt THT onder de aandacht

Haarlem brengt THT onder de aandacht

In de Week van de Duurzaamheid worden er diverse thema­ diners georgan­iseerd om de consument bewust te maken van de voedsel­verspilling. Stichting Gastronomische Hoofdstad organiseert in Haarlem vier keer een THT Diner. De diners worden gehouden in Haarlem bij De Dakkas, Hotel Van der Valk en twee keer in het Nova College tijdens de Week van de Duurzaamheid van 7 tot en met 10 oktober 2019.

Per jaar gooien we per persoon 40 kilogram voedsel weg omdat het over de Tenminste Houdbaar Tot datum heen is, terwijl dit voedsel nog prima te eten is. Dit draagt bij aan een enorme wereldwijde voedselverspilling. De insteek van de THT Diners is om mensen bewuster te maken van deze voedselverspilling en dit zo terug te dringen.

Weggooien is zonde
Haarlemse chefs bereiden een diner van producten die uit het assortiment worden gehaald op de THT Datum. Deze producten worden geleverd door de filialen van Albert Heijn. Dragers van de lokale gastronomische cultuur zoals restaurateurs, hoteliers, winkeliers, supermarkteigenaren, bierbrouwers, bakkers, stadsboeren, een bankier en de ambtenaren van de stad Haarlem hebben hiervoor de handen ineengeslagen. Een aantal prominente sprekers komt vertellen en geeft diverse adviezen hoe weggooien voorkomen kan worden.

Opbrengst
De mogelijke netto-opbrengsten van het THT diner worden lokaal gebruikt ter ondersteuning van het WK Koken, een multiculturele gastronomische happening in Schalkwijk en naar SMAAK, het restaurant in de Waarderpolder, waar enthousiaste jongeren met een verstandelijke beperking het horecavak leren.

Programma
7 oktober Michelin diner bij De Dakkas
8 oktober Wereldkeuken diner Van der Valk
9 oktober Budget diner Nova College
10 oktober Vegetarisch diner Nova College

Reserveren
Ben je benieuwd hoe je voedselverspilling kunt terugdringen in jouw bedrijf? Meld je aan voor een van de themadiners via deze link

Artikel delen