Horeca Crowdfunding aandeel in BookDinners

Horeca Crowdfunding aandeel in BookDinners

Horeca Crowdfunding Nederland nieuwe aandeelhouder BookDinners en versterkt het restaurantplatform vanuit aanvullende kennis en netwerk.

Horeca Crowdfunding Nederland (HCN) versterkt de aandeelhouders binnen BookDinners. De gezamenlijke visie op het gebied van het duurzaam ondersteunen van ondernemers in groei, heeft geleid tot een formalisering van de samenwerking op lange termijn. HCN zal zorgen voor een groei in netwerk en kennis.

Crowdfunding en meer
Horeca Crowdfunding Nederland is het grootste platform voor crowdfunding van horecaprojecten in Nederland en bestaat sinds 2014. Vanuit deze ervaring en positie heeft het veel contacten met horecaondernemers, van begeleiding van financiering, tot concept  inhoudelijke kennis en afstemming. In de afgelopen jaren zijn er op deze manier bijna 150 horecaprojecten gefinancierd, zoals bijvoorbeeld franchisevestigingen van La Cubanita, BIG Horeca van René Bogaart en diverse Wok to GO’s. Paul Wiertz van BookDinners: “In de groei van BookDinners zijn we altijd op zoek naar partners om een versnelling te brengen in bereik, netwerk en kennis. We kennen HCN al langer als stabiele en innovatieve partij en zijn blij dat we met hen en met de bestaande aandeelhouders de verdere groei van BookDinners mogen inzetten!” 

Informeren en financieren
BookDinners is opgericht door en voor ondernemers uit de horeca. De ondernemers achter HCN zijn ook uit dit hout gesneden. Zij voegen zich bij de bestaande aandeelhouders, te weten: Koninklijke Horeca Nederland, Centrum voor Platform Innovatie en de  ondernemers aangesloten bij de Samenwerkende Horeca Ketens, waaronder Meijer Beheer, Debuut Horeca, Brothers Horeca Groep, The Harbour Clubs, De Beren Groep, Grote Markt Groep en La Cubanita. Keimpe Tuinenga, mede-oprichter HCN: “Vanuit de lange termijnvisie voor ondernemers die we nastreven bij HCN, zien we een grote match met BookDinners. Waar wij vaak vanuit de financiën en concept redeneren, is het ook van net zo groot belang om dit online goed tot uiting te brengen. Daarnaast biedt het netwerk van BookDinners voor ons veel potentie om ondernemers over de diverse mogelijkheden van financiering te informeren''.

Artikel delen