Horeca niet eerder dan 1 juni open

Horeca niet eerder dan 1 juni open

De horeca mag niet eerder dan 1 juni opengaan en dan pas vanaf het middaguur. KHN-directeur Dirk Beljaarts laat weten dat twee niet-huisgenoten zonder 1,5 meter afstand aan een tafel mag.

Rutte heeft zojuist bekend gemaakt dat het kabinet het advies van de veiligheidsregio’s overneemt. Dat betekent, terrassen en restaurnats mogen niet eerder open dan 1 juni 12:00 uur 's middags.

1 juni is definitief

De bewindslieden die het meest te maken hebben met de coronacrisis, hebben besloten dat de horecazaken niet eerder dan maandag 1 juni (tweede pinksterdag) vanaf 12 uur open mogen, ondanks druk vanuit die branche om daar ook de zondag (eerste pinksterdag) bij te trekken. De burgemeesters wilden dat echter niet. Het wordt in de geopende publieke gelegenheden toegestaan om met 30 mensen te verblijven, exclusief personeel. Wel moet gecheckt worden of gasten niet ziek zijn. En iedereen houdt anderhalve meter afstand, behalve gezinnen.  Buiten mogen grotere groepen mensen weer bij elkaar komen, op gepaste afstand.'Rutte: ''Ik wil benadrukken dat we de ruimte met elkaar hebben verdiend. Versoepeling van de maatregelen maakt het nog belangrijker dat we ons aan de regels houden.” 

Niet alle wensen vervuld 

De premier heeft geluisterda naar de diverse branches. ''We moeten echter oog houden voor het grotere geheel. Helaas kunnen niet alle wensen worden vervuld. Elke versoepeling betekent meer mensen op straat en meer drukte in het openbaar vervoer. Als een tweede lockdown nodig wordt, is dat nog veel slechter voor onze economie. Het blijft werk in uitvoering.”

Tags: 
Artikel delen