Inspiratieboek over de menukaart

Inspiratieboek over de menukaart

SVH Meesterkok Angélique Schmeinck neemt eerste inspiratieboek over de menukaart als communicatiemiddel in ontvangst. 

SVH Meesterkok Angélique Schmeinck heeft deze week in haar Culinaire Galerie in Velp het eerste exemplaar van 'Wat maak je me nu?!' in ontvangst genomen. Dit is een inspiratieboek over de menukaart als communicatiemiddel, geschreven door horecajournalist Bianca Roemaat. Tijdens deze feestelijke lunchbijeenkomst met als thema ‘Wat maak je me nu?! vierde de auteur tevens haar 25-jarig jubileum als horecajournalist.

Smaakmakend
Om te vieren dat ze 25 jaar in het vak van horecajournalist zit, schreef horecajournalist en tekstschrijver Bianca Roemaat haar eerste boek, Wat maak je me nu?! dat op 6 juni is verschenen bij Het Boekenschap in Zelhem. Dit inspiratieboek is een warm pleidooi om de menukaart als communicatiemiddel in te zetten voor zowel gast als horecaondernemer. De auteur deelt in dit handzame boek haar recept voor goede teksten op de menukaart: houd het vlot en kort, lardeer het met een persoonlijke noot, maak het hapklaar en voeg smaak toe. Of zoals ze het zelf verwoordt: schrijf het smaakmakend op. Aan de hand van praktische tips, blogs, quotes en (hilarische) voorbeelden van menukaartmissers en onduidelijke vaktermen, neemt de auteur de lezer mee op reis door de menukaart. Daarbij zijn haar ervaringen als horeca- en foodjournalist en haar blik als positief kritische gast het uitgangspunt. De bespiegelingen zijn opgeschreven met een vleugje humor.

Bianca Roemaat
Horecajournalist Bianca Roemaat zit dit jaar op de kop af 25 jaar in het vak van horecajournalist. Ze begon haar loopbaan bij vakkrant Snackkoerier en was daarna culinair redacteur bij het vakmagazine Misset Horeca. Vanuit haar tekst- en communicatiebureau Roux Communicatie helpt Roemaat sinds 2016 horecaondernemers om meer klanten te trekken door teksten te schrijven voor onder meer menukaarten en krijtborden. Wat maak je me nu?! is haar eerste boek. Daarnaast deelt ze haar kennis via in lezingen en workshops Boost je menukaart! in samenwerking met horeca adviseur Petra Venekamp (ConcreetAdvies). 

 

 

Artikel delen