Jan Stuurman kijkt bedenkelijk: "(K)not''

Jan Stuurman kijkt bedenkelijk: "(K)not''

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo heeft de horeca zondag 15 maart abrupt de deuren moeten sluiten tot  minstens tot en met 28 april dicht blijft. 

De maatregelen zoals het sluiten van de horeca hebben verregaande gevolgen voor ondernemers. Entree Magazine volgt sinds de verplichte sluiting dagelijks de ontwikkelingen op de werkvloer bij Jan Stuurman, mede-eigenaar van Hotel V/The Lobby in Amsterdam. Hij is ontstemd als hij merkt dat er wel erg makkelijk wordt gedacht over de 1,5-meter-horeca. Alsof alleen gezonde bedrijven dat zouden kunnen implementeren...

Maandag 20 april, dag 36

''Als er iemand in het water ligt te verzuipen kun je twee dingen doen: je biedt de helpende hand of je voegt diegene toe dat-ie maar een zwemdiploma had moeten halen.

Klaas Knot, de president van de Nederlandsche Bank zat bij ‘Op1’ afgelopen week. Hij voegde Riad Farhat, een van de meest succesvolle horecaondernemers van Nederland, toe dat als zijn bedrijven niet anderhalvemetereconomie-proof konden worden, hij zich maar moest laten omscholen. Het was volgens Knot misschien zelfs wel het bewijs dat de helft van de horecabedrijven in de kern niet gezond is. Hier toonde zich zonneklaar het verschil tussen de ondernemer die aan het verzuipen is en knokt voor voortbestaan en de technocraat die aan het eind van de maand keurig zijn salaris gestort krijgt. Inlevingsvermogen: ho maar.

Beste Klaas, Riad en ik hebben het erover gehad. We laten ons graag omscholen. Riad tot directeur van de ING; dan kun je in ieder geval nooit omvallen. Zelf wil ik graag directeur van de Nederlandsche Bank worden. Daar zochten ze nog iemand met empathie.

Salaris komen we wel uit.''

Artikel delen