Jan Stuurman's dagboek: ''De dag van morgen''

Tags: hotel

Jan Stuurman's dagboek: ''De dag van morgen''

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo heeft de horeca zondag 15 maart abrupt de deuren moeten sluiten tot minstens 28 april. 

De maatregelen zoals het sluiten van de horeca hebben verregaande gevolgen voor ondernemers. Entree Magazine volgt dagelijks de ontwikkelingen op de werkvloer bij Jan Stuurman, mede-eigenaar van Hotel V/The Lobby in Amsterdam. We krijgen een kijkje in zijn ziel en ervaren zo wat de huidige situatie met hem doet. 

Donderdag 16 april, dag 32

''Ik heb mazzel deze week. Het  bierdrink-randomizer-algoritme heeft mijn geboortedatum uitgekozen. Ik mag met drie goede vrienden in een café op de Nieuwmarkt een drankje gaan drinken aanstaande vrijdag.  Is wel fijn want de afgelopen vijf weken viel ik buiten de boot.

Mijn buurman was ook happy, hij heeft de vliegticketloterij gewonnen en mag met zijn gezin in een halflege kist naar Italië. De rest van de straat valt helaas buiten de boot deze vakantie. Die mogen per toerbeurt twee dagen in een bungalowpark in Drenthe, wel zelf boodschappen meenemen. En anders komt Picnic kratten afleveren bij het lege golfslagbad.

Via de overheidsapp hebben we een time slot toebedeeld gekregen om met het gezin in de Kennemerduinen te gaan dauwtrappen. Daarna lekker in onze plexiglas booth in het pannenkoekenhuis eentje met spek en kaas verorberen. De oude dame die met pech stond konden we gelukkig wel naar huis brengen. De poepzak inlevercontainer is omgebouwd naar gratis mondkapjes-dispenser. Die was net weer goed gevuld, gelukkig, dus we waren goed voorzien. Na het tonen van haar “i am ok”-id-kaart mocht ze de auto in.

16 april 2021 was een leuke dag.''

 

Artikel delen