Loetje en Waterland slaan handen ineen

Loetje en Waterland slaan handen ineen

Met meer dan 50 locaties creëren restaurantketen Loetje en investeringsmaatschappij Waterland de grootste Nederlandse restaurantgroep. Gezamenlijk met Waterland wil deze groep haar positie uitbreiden en kan er versneld gegroeid worden op nieuwe locaties.

Loetje begon in 1977 met een restaurant aan de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam. Hier zijn in de loop der jaren diverse locaties bij gekomen en met de recente opening van Loetje in Den Haag, zijn er inmiddels 19 locaties en heeft Loetje circa 1.300 medewerkers. 

Debuut Horeca 
Waterland heeft in 2018 een belang genomen in Debuut Horeca, marktleider in all-day concepten. Debuut Horeca is begonnen in 1983 met het eerste eetcafé van Nederland aan de Nobelstraat in Utrecht. Het heeft inmiddels meer dan 30 exploitaties met concepten als STAN&CO, Beers & Barrels, Popocatepetl, Olivier en KEES onder beheer. Eerder dit jaar ging Debuut een samenwerking aan met Mama Kelly. Waterland is een onafhankelijke Europese participatiemaatschappij die ondernemers bijstaat bij het realiseren van hun groeiambities. De private equity-investeerders van Waterland willen nog steller groeien met hun ketens, en denken dat schaalvergroting daarbij de sleutel is. Tot op heden heeft Waterland geïnvesteerd in meer dan 500 bedrijven en heeft het een beheerd vermogen van 6 miljard euro. 

Oprichter Ludwig 'Loetje' Klinkhamer overleed twee jaar geleden na een ongelukkige val in één van zijn cafés. Sindsdien runnen zijn zoon en dochter en vrouw het bedrijf, samen met een compagnon. 

Artikel delen