Mac van Dinther stopt bij De Volkskrant

Mac van Dinther stopt bij De Volkskrant

Mac van Dinther stopt na 21 jaar als restaurantrecensent bij de Volkskrant. Culinair journalist Hiske Versprille van Het Parool neemt zijn werkzaamheden over en verlegt haar werkterrein daarmee van Amsterdam naar heel Nederland.

Van Dinther is nog steeds correspondent van de Volkskrant in Oost- Nederland. Daarnaast zal hij over eten en koks blijven schrijven. Als afsluiter voor zijn lange reeks recensies bezoekt hij de laatste tien weken de tien restaurants die volgens hem op ieders bucketlist zou moeten staan, schrijft de Volkskrant.

Laat zich niets op de mouw spelden
“Culinaire trends komen en gaan, Mac gidst ons erdoor met vaste hand. Want hij is kritisch en hij weet er echt veel van af. Restaurants die een gunstige beoordeling van hem krijgen, zitten soms meteen weken vooruit volgeboekt. Een goede recensent blijft nuchter in deze merkwaardige rol, staat open voor vernieuwing maar laat zich niets op de mouw spelden. Die balans heeft Mac altijd weten te houden, in welke provincie van Nederland hij ook opereerde, of zijn rubriek nu in het reiskatern of in Volkskrant Magazine stond”, aldus de Volkskrant.

Johannes van Dam
Hiske Versprille begon in 2011 als algemeen verslaggever bij Het Parool met speciale aandacht voor zaken rond voedsel en voeding. Na het overlijden van culinair criticus Johannes van Dam volgde ze hem officieel op als restaurantrecensent bij Het Parool.

Voor een grotere groep lezers
“Dit is een verlies voor Het Parool en Amsterdam, maar van de zinnige zijde bekeken: op deze manier kan een veel grotere groep lezers kennismaken met haar talent”, aldus De Volkskrant. De rubriek komt vanaf de hervatting aan het einde van de zomer in Volkskrant Magazine te staan. Daarin wil ze nieuwe gerechten, stromingen en trends belichten, zodat ook de niet-bezoeker van het restaurant er iets van opsteekt.

Artikel delen