Nieuwe generatie neemt Het Bosch over

Nieuwe generatie neemt Het Bosch over

De volgende generatie Van Houten staat klaar voor de overname van Het Bosch Waterfront Kitchen. Zoon Danny van Houten neemt het roer over van vader Ferry van Houten. "Er zullen nieuwe, kleinere gerechten de menukaart sieren waarbij de kwaliteit behouden blijft en tegelijkertijd met de ambitie om deze te verhogen naar ‘Michelin’-standaard."

De wereld van de gastronomie verandert razendsnel, en daarbij verandert de behoefte van de consument en de gast mee. Volgens de nieuwe generatie, Danny van Houten, die zo zijn eigen stijl en visie heeft, was dit de belangrijkste reden voor een verandering in het concept naar Het Bosch Waterfront Kitchen.

Patron-sommelier aan het roer
De nieuwe generatie neemt het roer over van Ferry van Houten (58), die inmiddels ruim 37 jaar de scepter zwaait over het restaurant en de keuken. Zoon Danny van Houten (28), al jaren de sommelier ‘op de vloer’, gaat de algehele leiding van het restaurant overnemen en wordt de patron-sommelier. Een nieuwe generatie staat voor een nieuw tijdperk en in het geval van Het Bosch voor een nieuwe naam, een nieuwe menukaart, een nieuw interieur en met een sommelier aan het roer, voor een nóg belangrijkere rol voor wijn met een groot aantal wijnen verkrijgbaar per glas.

Een nieuwe menukaart
De belangrijkste aanpassing van Het Bosch Waterfront Kitchen is de indeling van de menukaart. Geen voor-en hoofdgerechten meer, maar verschillende kleinere gerechtjes waaruit een eigen menu kan worden samengesteld. Meer keuze voor de gast, waarbij de (klassieke) identiteit van Het Bosch herkenbaar blijft en een eigentijdse moderne stijl voor een frisse uitstraling zorgt.Daarnaast is er veel aandacht voor kreeft, met een uitgebreid kreeftmenu van 4-gangen waar een hele kreeft (600gr) op verschillende manieren wordt bereid. De drempel wordt verlaagd, en tegelijkertijd blijft de kwaliteit behouden. Daarbij komt de ambitie om gerechten op Michelinniveau te leveren.

De weekenden
Daarnaast zal Het Bosch Waterfront Kitchen zich in het weekend op de vrijdag- en zaterdagavond met de Waterfront Radio DJ 's richten op een lively publiek dat naast goed eten ook goede muziek kan waarderen. Het Bosch Waterfront Kitchen heeft hiervoor ook een aperitief-bar geïntroduceerd, waar de focus op de Gin&Tonic ligt. Danny van Houten ziet hierbij een wens in vervulling gaan: "een belangrijk onderdeel voor een mooie avond uit". 'Beleving' zal het magische woord worden, aldus Danny, die bruist van de energie. 

Artikel delen