Picknickmanden afhalen in Amersfoort

Picknickmanden afhalen in Amersfoort

Lunch & Borrel zorgt voor ideale picknick mét picknicktafel. 

Lunch & Borrel gaat creatief om met het bestellen en afhalen: bestel je een picknickpakket, dan krijg je er een picknicktafel bij te leen.

Niet te dicht bij elkaar 

Het idee komt van eigenaresse Nina den Haan. Veel mensen kwamen eten afhalen om op een andere plek in de stad op te eten - alsnog dichtbij elkaar. “Ik zag de Vismarkt vol zitten met mensen die bij mij eten hadden afgehaald. Dat vind ik niet verantwoord, men zat alsnog op een kluitje”, vertelt ze. “Daarom krijg je bij een picknickpakket nu een opklapbare picknicktafel. Zo kun je zelf op een rustige plek vlakbij de binnenstad gaan zitten om te genieten van een lekkere lunch, borrel of diner.” Makkelijk en comfortabel De opklapbare picknicktafels zijn makkelijk mee te nemen. Je krijgt ‘m mee als je een picknickpakket bestelt. In het pakket - dat je meekrijgt in een koeltas - zit een warme drank of ijskoffie naar keuze, een glas verse sap, broodjes met luxe beleg, een soepje en zoetigheid. Geheel in Lunch & Borrel-stijl: de broodjes zijn klein en je kunt ze zelf beleggen. De picknick is natuurlijk verder aan te vullen met eten en drinken dat op het menu van Lunch & Borrel te vinden is. Ook zitten er wegwerpglazen, borden en bestek in de mand zodat het écht een comfortabele picknick wordt.

Spelregels opgesteld 

Om het veilig te houden, zijn er wel een aantal spelregels. Zo wordt er per huishouden één set meegegeven. Voor de tas en de tafel betalen gasten 50 euro borg, die ook met pin voldaan en teruggeboekt kan worden. Cash is dus niet nodig. Daarnaast vraagt Lunch & Borrel zelf verantwoordelijk om te gaan met de plek waar wordt gepicknickt, bijvoorbeeld niet in het groen van de gemeente. Om het makkelijk te maken, krijgen gasten een kaart met mooie plekjes in Amersfoort mee. Op deze kaart vind je ook de plekken waar de Amersfoortse Gidsen een digitale rondleiding geven, Q-tours. Zo kun je naast picknicken ook de stad nog beter leren kennen.

Tags: 
Artikel delen