Restaurant op vakantiepark doorslaggevend

Restaurant op vakantiepark doorslaggevend

De aanwezigheid van een restaurant op het vakantiepark is voor Nederlanders belangrijk bij de keuze voor een vakantiehuisje. Dit blijkt uit een enquête van BungalowparkOverzicht.nl.

BungalowparkOverzicht.nl ondervroeg 528 bezoekers over hun voorkeuren bij het boeken van een huisje op Nederlandse vakantieparken. De aanwezigheid van één of meerdere  restaurants wordt zelfs meer op prijs gesteld dan dat van een zwembad.

Restaurant meest gewilde voorziening op vakantiepark

Liefst 75% van de vakantiegangers geeft aan dat zij op een park graag een restaurant zien om daar een hapje en drankje te kunnen doen. Van alle voorzieningen die op een vakantiepark te vinden zijn, is het restaurant daarmee het meest gewild. Ter vergelijking: de aanwezigheid van een zwembad is voor 60% van de ondervraagden belangrijk. Ook speelfaciliteiten voor kinderen (52%), fietsverhuur (42%) zijn gewilde voorzieningen, maar worden aanzienlijk minder vaak genoemd dan het restaurant.

In de omgeving: leuke steden en dorpjes een absolute pré

Ook is onderzocht welke omgevingsfactoren een rol spelen bij de keuze voor een specifiek vakantiepark. Zo kijken acht op de tien vakantiegangers naar de aanwezigheid van leuke steden en dorpjes in de buurt. Ook wandel- en fietspaden rondom het park worden zeer gewaardeerd en zijn door 68% van de respondenten als beslissingsfactor genoemd. 

Artikel delen