Robèr Willemsen: "Den Haag blijft 90% roepen"

Robèr Willemsen: "Den Haag blijft 90% roepen"

KHN-vooriztter Robèr Willemsen zegt op zijn Facebook dat het 'onvoorstelbaar is dat Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maar blijft roepen dat er over 90% van de loonkosten wordt vergoed. Terwijl het toch echt maar maximaal 75% is voor de horeca'.

 

Willemsen vervolgt: "Ondanks alle knappe dingen die er gebeuren in Den Haag en het feit dat er een behoorlijk pakket ligt, is dit toch onnodig en zeer storend wat mij betreft."

Realiteit is anders

Wat betreft die 90% liet KHN al eerder weten: "Het is opvallend dat in nieuwsuitingen ten onrechte de verwachting is gewekt dat via de NOW-regeling 90% van alle loonkosten worden vergoed over de maanden van omzetverlies. De realiteit is dat de vergoeding alleen over de loonsom sv, plus 30% van de maand januari wordt berekend. Dat is wat anders dan alle loonbetalingsverplichtingen die men tijdens de maanden van omzetverlies heeft. In de praktijk betekent dat minder dan 90% vergoeding over je loonsom sv plus 30%, tijdens het omzetverlies. Als het mee zit, dan krijgt men na het afrekenen van het voorschot maximaal 75% van alle loonkosten vergoed en in veel horecasituaties zal dit vooral tegenvallen. Veel lonen en loonkosten blijven door de fixatie op de loonsom sv van januari buiten de scope van de regeling, ten onrechte wordt daar geen compensatie voor gegeven.

Verbetering van NOW

Al langer pleit KHN voor een verbetering van de NOW-regeling, die volgens de branchevereniging op diverse punten tekort schiet.
 

 

Tags: 
Artikel delen